1. Хората, които магически се появяват точно когато имат нужда от нещо. Пазете се от такива хора, защото те ви търсят само, когато наистина няма какво да правят и на кого да се обадят.

2. Звънят ви, уж да чуят как сте, но разговорът магически се обръща изцяло за тях и проблемите им. Разбира се не става дума за хора, които са ви приятели и имат нужда да споделят нещо с вас, става дума за такива, които могат да говорят само и единствено за себе си и изобщо не се интересуват от вас и вашия живот.

3. Има хора, които винаги ви предават в ситуации, които са много важни за вас или просто ви изоставят точно, когато имате най-голяма нужда от тях. Ако искате да видите кои са истинските ви приятели вижте, кой ще се появи например в деня, когато се местите и имате нужда от помощ за багажа или за сглобяване на мебели.

4. Ако вие не сте от хората, които първи научават за важно събитие в живота не техен приятел или поне сред първите, то значи вие не значите нищо за този човек. Все пак всеки споделя най-хубавите си или съответно лоши моменти с най-близките си хора.

5. Все пак всяка връзка трябва да е двустранна, особено приятелството. Ако само вие търсите даден човек и поддържате това приятелство, а от другата страна не полагат никакви усилия, то не се хабете, изобщо не си заслужава.