Да нарушиш правилата в любовните връзки? Да притежаваш нещо забранено? Да! Забраненото винаги е най-сладко! Женският авантюризъм в това отношение винаги е бил труден за разбиране. Всяка жена има поне една приятелка, а дори и самата тя може да разкаже лична история, в която се отдава на страстни моменти с женен мъж. Съществуват няколко основни причини, които подтикват жените към любовен триъгълник и нарушаване на брачните отношения. Ето ги и тях:

1. Търсят приключение

Има жени, за които е без значение дали мъжът е женен, или не. Те просто искат авантюра и наслада от преживяването, която може би им липсва в живота.

2. Веднъж женен, втори път женен

Налудничаво, но факт! Жените виждат бъдещ съпруг във вече женения мъж, който не се страхува и не бяга от отговорност.

3. Връзка без ангажимен

Просто интимни срещи без емоционалност и сантименталност. Така и двете страни нямат ангажименти и отговорности един към друг.

4. Желанието да бъдеш плода на изкушението

Тръпката да бъдеш изкусителката определено не остава дамите равнодушни. Кражбата на вниманието на женения мъж несъмнено подхранва егото на жената, а в повечето случаи, мъжът копнее точно за такъв вид изкушение.

5. Вярата, че ако е съпруг и баща, ще бъде добър човек и любовник

Нещо встрани от егото на жената, е схващането за добротата на един женен мъж, която произхожда от това, че той вече има деца и съпруга. Щом е опитомил една с харизмата и ума си, би следвало да си заслужава, нали?

6. Опит и увереност

Проекцията, че семейните мъже са експерти в любовните отношения, ги кара да се чувстват сигурни и в безопасност с тях.

7. В позицията на "по-умния"

Когато е с чужд мъж, жената се чувства превъзхождаща и се опитва да докаже на себе си това, че може да спечели всеки. Това се случва доста често, когато жената иска да е в обратната позиция - да не бъде измамена самата тя.

8. Мъжът е сгрешил в избора си

Когато женен мъж започва да излиза с друга жена, с течение на времето той се убеждава, че е избрал грешната жена.

9. За да избяга от самотата

На коя ли от нас не й се е случвало да се чувства по подобен начин. Бягството в обятията на женен изкусител често бива възприемано като спасение за жената, погълната от самота.