В днешно време постоянно чуваш колко е важно да бъдеш позитивна. Твърди се, че хората, които приемат предизвикателствата на живота с позитивно мислене и усмивка, винаги успяват. Да бъдеш благодарна за живота си и да обичаш всяка част от него, е нещото, към което голяма част от хората се стремят. Но понякога е толкова трудно. В дадени моменти ти трябва само една грешна стъпка или негативен коментар, за да поемеш по пътя на негаривизма и да решиш, че живота ти е без смисъл или посока.

Познато нали? Спокойно! Не си единствена! Случва се на всички, дори на онези, които винаги изглеждат така, сякаш те водят живота за ръка, а не той тях. Следващият път, когато негативните мисли започват да обземат съзнанието ти, ето 6 неща, които да направиш, за да ги изгониш от живота си.

Дишай

Фокусирай се върху дишането си. Това ще те върне в настоящия момент и ще изтрие негативните мисли от миналото или притесненията за бъдещето. Опитай този лесен трик: вдишай и издишай 10 пъти, като през това време се опиташ да не мислиш за нищо друго, освен за дишането и тялото си в момента.

Пусни си зареждаща песен

Музиката влияе пряко на емоциите си. Затова, когато почувстваш тъга или негативизъм, музиката е твоето спасение. Открий своята песен. Онова парче, което обичаш и всеки път те зарежда с енергия, кара те да се чувстваш силна и борбена. И си го пускай всеки път, когато се усъмниш в способностите си.

Открий своята мантра

Не става въпрос за някакво йога учение или практика, или заклинание на древен език. Става въпрос за онова нещо, което да запомниш и да си повтаряш постоянно, за да повдигнеш духа си. Може да е нещо просто като „аз съм забавна“. Важното е да си вярваш, да е подплатено с факти и да ти припомня колко страхотна си. Повтаряй си го в моментите, в които го забравяш.

Утвърждавай себе си

Ако си човек, който говори негативни неща за себе си, трябва веднага да спреш с това. Вместо това, запиши на лист всички свои позитивни качества, с които се гордееш и под някаква форма са ти носили положителни емоции. И не забравяй, ти си достатъчно добра и способна да постигнеш всичко, което си наумиш. Запиши си го!

Вземи си „позитивен“ кристал

Това може да звучи малко странно, но върши работа. Вземи си кристал, например розов кварц, и го дръж в ръката си докато медитираш. Представяй си позитивната енергия, която той ти предава. Носи го със себе си и го дръж в ръката си когато се чувстваш притеснена, потисната или напрегната.

Записвай емоциите си

Да си водиш дневник не е отживелица. Това е необходимост, особено ако си човек, който има нужда от нещо по-силно от медитация. Записвай емоциите си и случките, които са ги предизвикали. Отделяй си няколко минути на ден, в които да се потопиш изцяло в мислите си. Така ще можеш да оставиш негативизма в дневника си и когато минутите изтекат ще се почувстваш освободена.