Той е истински „пазител“!

Днес мъжът прекарва повече време с жената, която обича, но очаква повече от нея в замяна. Иска финансова помощ, за да има вкусни ястия на масата. Дори би предпочел да определи и менюто на самата вечеря, докато половинката му завладява пазара на труда.

Виждаме чувствителни мъже все повече и повече. И докато ние, като жени, казваме, че отдавна мечтаем за прогресиращи мъже в равнопоставени взаимоотношения, това се оказва по-трудно, отколкото си мислим. Понякога не е лесно да се откажем от очакванията на „старата школа“ за „истинските“ мъже.

Няма правила за новите връзки, така че те зависят от мъжете и жените. Затова е объркващо и сложно, когато не сме сигурни дали половинката ни е силен и мълчалив, или „модерен“ и сладък мъж... Повече от вероятно е да е смесица от двете! Днес ще ти разкрием няколко неща, които трябва да знаеш, ако си обвързана със силен, но и чувствителен мъж:

1. Грижа го е за животните и децата

Да, той харесва традиционните „момчешки неща“, но също така обича да се вижда с племенниците си. Може също така да се включи доброволно в местната организация за хуманно отношение към животните. Уважавай и двете страни на интересите му.

2. Може да се отдръпне, за да скрие чувствата си (но все още ги има)

Мъжете не са склонни да ядат шоколадов сладолед или да разговарят с приятели часове наред за чувствата си, когато са разстроени. Но това не означава, че нещата, които се случват (на работното място или с теб), не ги нараняват. По-скоро ще опитат да се разсеят или да се изолират.

3. Приема критиката много лично

Спира ли със съобщенията след спор? Излиза ли, ако си критична? Само защото не споделя мнението си за грубото нещо, което си му казала, не означава, че критиката ти не стига до сърцето му, затова внимателно подбирай думите си (точно както очакваш и той да го прави за теб).

4. Може да предпочете професия, която помага

Независимо дали е учител, или управлява неправителствена организация, повечето мъже, които работят, за да обслужват другите или създават нещо (всичко от картини до къщи), са по-чувствителни. Също така са склонни да виждат „голямата картина“ на живота.

5. Има изразени нравственост и принципи

Дали твоят човек има страст към политиката? Към равноправието? Не си пада по филми, в които добрият губи? Това са все признаци, че е чувствителен, отхвърля несправедливостта и има по-отворен ум, отколкото си мислиш.

6. Най-доброто от всичко – умее да цени всичко около себе си

Красотата, живота, теб. Чувствителният мъж помни рождения ти ден, иска да ти угоди в леглото и се интересува от това, което мислиш и чувстваш.

„Склонни сме да опростяваме и преувеличаваме възприеманите различия между мъжете и жените и е вероятно да се съсредоточим върху доказателства, които подкрепят съществуващите полови стереотипи.“, казва д-р Дейвид Луис, откривател и председател на Mindlab. Всъщност, неотдавнашното проучване на Mindlab установява, че мъжете понякога са по-емоционални от жените, но са по-малко склонни да изразяват емоциите си открито заради очакванията на обществото. И все пак, Г-н Чувствителен лесно може да се превърне в Г-н Правилен, ако успееш да разбереш и оцениш как се сливат съвременната мъжка сила и чувствителност.

Чувствителните мъже често са по-остроумни, по-креативни и по-съпричастни от останалите. Така че, следващия път, когато срещнеш мъж, който се изразява по различен начин, го погледни „два пъти“. Понякога може да се наложи да поемеш водеща роля, но това помага и на двама ви да израснете, а на връзката ви - да процъфти.