Докато холивудските двойки продължават да се разделят и да се развеждат, американският актьор Том Ханкс и актрисата Рита Уилсън са щастливо женени вече 31 години. Те са преживели много заедно и както сами казват, любовта им става все по-силна с всеки изминал ден.

Прочетете какви съвети ни дава Том Ханкс, за да можем да се радваме на щастлив брак:

1. Не се омъжвайте преди 30 години

Том Ханкс и Рита Уилсън се запознали по време на снимките на „Доброволци” през 1985 година, където играели влюбена двойка. Актьорите имали романтична връзка, но Ханкс бил женен с две деца, а Уилсън имала годеник. След три години тайна връзка, Ханкс се развел и предложил брак на актрисата.

Ханкс споделя, че първият път се оженил, защото бил млад, импулсивен и работел през цялото време. Днес той смята, че истинският брак трябва да бъде съзнателно решение, а не изблик на емоция.

„Не се женете преди да сте навършили 30 години”, казва актьорът.

2. Правете компромиси дори в най-сериозните ситуации

Ханкс бил католик, а Уилсън – православна християнка. Тъй като актьорът знаел колко важна е религията за жена му, променил вярата си.

„Пожертвах нещо заради жена си. Рита има гръцки корени, а те са православни християни. Бях католик, така че преди да се оженя, промених религията, която изповядвам в знак на дълбоко уважение към нейното семейство”, разказва звездата от „Форест Гъмп”.

3. Подкрепяйте се взаимно

През годините двойката е преживяла много, но винаги се е подкрепяла взаимно. През 1994 година, когато Ханкс получил първия си Оскар за изпълнението си във "Филаделфия", първото нещо, което направил ,било да благодари на съпругата си: „Днес съм тук благодарение на жената, с която живея. Тя ми показва какво представлява любовта всеки ден и това ми дава сили да играя!“.

През 2015 година Уилсън пък била диагностицирана със сериозен здравен проблем – рак на гърдата. Актрисата разказва, че се страхувала как ще реагира съпругът ѝ и как тази новина ще повлияе на връзката им. Но се оказало, че няма за какво да се тревожи. Ханкс се грижел за нея повече от отлично и това преживяване ги направило още по-близки.

„Всичко, което мога да направя е да се поклоня пред смелостта на жена ми”, коментира актьорът.

За щастие, Уилсън преборила болестта доста бързо, без дори да се подлага на химиотерапия.

4. Правете дребни и хубави жестове за партньора си

Ханкс и Уилсън пътуват много. Те са били на почти всяко място на света. Освен това, Уилсън пътува с Ханкс, когато трябва да работи по филми. И дори след години брак, те все още се опитват да правят малки, хубави неща един за друг.

„Моята жена е и моя любовница и имаме връзка, която надхвърля думите като жена, приятелка или майка. Не мога да си представя живота без Рита. Често оставям бележки за нея близо до телефона или някъде в кухнята. Пожелавам ѝ хубав ден и подобни неща. Пиша бележките на старовремски пишещи машини. Колекционирам ги и имам повече от сто. И също така, имам навика да изпращам на Рита видео клипове от деня си. Снимам всичко наоколо, когато тя не е с мен: какво ям за обяд, с кого се срещам и т.н. Мисля, че й харесва”, споделя Ханкс.

5. Обичайте партньора си такъв, какъвто е

Ханкс и Уилсън оценяват нещата, които са преживели заедно. Това прави тяхната любов по-силна. Американският актьор често изразява колко цени своята съпруга, като казва: “Тази жена ме обичаше, когато бях слаб и ме обичаше, когато бях дебел. Обичаше ме плешив и ме обичаше с коса. Тази жена ме обича, знам го. Затова съм късметлия.”

6. Най-важното е да намерите правилния човек

Журналистите често се опитват да открият тайната на дългия и здрав брак на Ханкс. Той само се смее и казва: „Тайната ми за щастлив брак е просто да съм женен за правилната жена. Имам късмет с прекрасната Рита. Аз съм най-щастливият човек на света!"

А какво е най-важното нещо в успешните отношения според вас?