Не отлагай почивката твърде дълго

Не се преуморявай. Недей да отлагаш безкрайно така жадуваната почивка. Заслужаваш я. Вредиш си като продължаваш да се натоварваш, когато енергията ти е на изчерпване. Постарай се да намалиш темпото през 2022 година. Погрижи се за себе си. Понякога имаш нужда просто да се отпуснеш, да прочистиш мислите си и да помързелуваш.

Дай шанс на мечтите си преди да се откажеш

Не позволявай страхът от провал да те спре. Дай си шанс през новата година. Помни, че ако не направиш опит, никога няма да сбъднеш най-смелите си мечти. Ако се откажеш прекалено рано, няма да разбереш на какво си способна. Обикновено нищо не се получава от първия път. Трябва да положиш усилие. Не позволявай един провал да те спре.

Вярвай, че пътят, по който вървиш, ще те отведе точно където трябва

Недей да сравняваш успехите си с тези на околните. Ти вървиш по свой собствен път. Няма значение колко време ще ти отнеме да постигнеш целите си, важното е да не се отказваш да го правиш. Продължавай напред с твоето собствено темпо, стъпка по стъпка. Бъди сигурна, че рано или късно твоят път ще те отведе точно където трябва.

Изразявай чувствата си, колкото и да е трудно

Не отблъсквай емоциите си, приеми ги. Колкото и да не искаш да мислиш за проблемите си, бягството не е решение, само ще влоши нещата. Заблуждаваш се, че бягаш от болката, но всъщност просто я удължаваш. Трябва да се изправиш срещу демоните си и да се пребориш с тях. Колкото по-рано, толкова по-добре. Не позволявай да се натрупат прекалено много неразрешени емоционални проблеми. Трябва да се научиш да изливаш чувствата си. Позволи си да плачеш, да усещаш.

Не позволявай на никого да нарушава вътрешния ти мир

Ако някой ежедневно те наранява и няма изгледи да промени отношението си, покажи, че нямаш намерение да продължаваш да се примиряваш с поведението му. Или му кажи как те кара да се чувстваш и поискай да започне да те третира по-добре, или просто го остави. Нямаш нужда от подобни хора в живота си. Заслужаваш да бъдеш уважавана и да се чувстваш добре в обкръжението си. Спри да толерираш токсични хора през 2022.

Отнасяй се към себе си така, както го правиш с любимите си същества

Правиш толкова много за околните. Време е да започнеш да се отнасяш и към себе си със същата грижа и внимание. Постави себе си на първо място – не в егоистичен смисъл. Когато се грижиш за себе си и си добре, си по-полезен и за околните. Съсредоточи се върху това да се пребориш с болката и да изпълниш ежедневието си с повече позитивни емоции. Направи 2022 годината, в която ще започнеш да полагаш по-големи грижи за себе си, за менталното и емоционалното си здраве. Ако искаш това да бъде една наистина добра година, трябва да започнеш да се отнасяш към себе си с вниманието, което заслужаваш.