Е, след като принц Хари се ожени и е ясно, че никоя от нас няма да стане херцогиня на Съсекс, е време да си помечтаем за други свободни благородници.

1. Принц Абдул Матин от Бруней

26-годишният принц, който определено е чаровник, е доста популярен в „Инстаграм“. От профила му си личи, че се гордее със страната си, а през свободното време обича да спротува. Той, също като Хари, е завършил Кралската военна академия Сандхърст. По време на обучението си успешно е завършил 74-километрово състезание през 7 планини за 24 часа. И ако това не е впечатляващо! Принцът обича и спортове като поло, бокс, муай-тай и футбол.

2. Принц Хюсеин бин Абдула II от Йордания

23-годишният син на крал Абдула и кралица Рания също е звезда в „Инстаграм“, където има над 1,4 млн. последователи. Принцът обича футбола и скалното катерене. Освен това по всяка вероятност ще стане крал един ден.

3. Шейх Хамдан бин Мохамед бин Рашид ал Мактум от Дубай

Очевидно днешните принцове обожават да висят в „Инстаграм“, защото Хамдан също има значително количество почитатели – цели 6,4 милиона! 35-годишният шейх може да се похвали с няколко купи от конни състезания, но освен това се интересува от дресиране на соколи, от гмуркане и от... поезия! Атлетичен и с нежна душа – побързайте, за да не го изпуснете!

4. Принц Себастиан Люксембургски

Или както е цялото му име – Себастиан Анри Мари Гийом Люксембургски, принц на Насау и Бурбон-Парма. На снимката е със сестра си Александра. 25-годишният принц служи в армията на страната и тъй като е петото и най-малко дете, едва ли някога ще стане крал, което никак не е лошо, защото ще има повече време за хобитата си, някои от които са скално катерене, каране на ски, плуване и ръгби.

5. Жан-Кристоф Наполеон Бонапарт

Да, правилно прочетохте – Наполеон Бонапарт! Жан е роднина на Наполеон, по-точно е негов пра-пра-пра-праплеменник. Сега сигурно ще си кажете, че френската монархия е премахната още през XVIII век, така че Жан не е никакъв принц, но французите все пак възприемат Жан и семейството му като истински имперски род. Иначе Жан има съвсем нормална професия и се занимава с финанси. Дори има профил в LinkedIn.

6. Принц Йоахим Белгийски

Този принц също едва ли някога ще седне на трона, защото неговата братовчедка – принцеса Елизабет, е най-голямата дъщеря на белгийския крал Филип. Затова Йоахим се е насочил към по-обикновена професия и в момента служи във военноморския флот.