Няма лошо в това да изневерявате понякога на диетата си, стига да знаете как точно да го правите. Ето 6 съвета за това.

1. Не си казвайте "не"

Позволявайте си до 3 лакомства на седмица. Колкото и да обичате сладко, когато знаете, че може да си позволите да ядете 3 пъти в седмицата, ще ви е по-леко.

2. Не минавайте в режим "всичко или нищо"

Може да сте изяли цял пакет с вафлички, но това не значи, че денят или седмицата ви са провалени. Една грешка е нещо, на което мое да се гледа с лека ръка. След прегрешението, отново се отдайте на здравословното хранене.

3. Яжте само от най-любимите си неща

Ако ще е пица - да е пица. Не яжте такава с тънки кори и малко мазнини. Ако ще нарушавате диетата, го направете точно с това, което искате да го направите.

4. Не яжте разсеяно

Не го правете, докато шофирате, гледате телевизия или говорите по телефона. Така няма да сте концентрирани над яденето и ще изпитате по-малко удоволствие от самата храна.

5. Не яжте от пакета

Не казваме да мерите всяка хапка, но със сигурност не сядайте да ядете с кутията в ръка. Така ще изядете доста повече, отколкото трябва.

6. Правете си вкусна храна

Лъжете ума си, че изневерявате на диетата. Дори зеленчуците могат да бъдат приготвени вкусно, ако знаете как да го направите. Намерете подправките, които ви харесват и овкусете храната си така, че да бъде вкусна.