Изкуство е да умееш да правиш комплименти. Но никога не използвайте следните 7 комплимента.

1. Секси си

Тотална липса на креативност. Има голяма разлика в това да кажеш на една жена, че е красива и в това да й кажеш, че си привлечен от нея. Красотата намеква, че има нещо отвъд повърхността, което те привлича.

2. Приличаш на човек, който умее да се забавлява

Това не са комплименти, а глупави намеци за секс. Нищо повече. Ако ви го казват в бар след полунощ или в съобщение след 21 часа, игнорирайте натрапника.

3. Много си уверена

Звучи достатчно искрено, но какво точно би чула една жена в такъв случай? "Уверена си... но не трябва да си? За жена като теб? За разлика от останалите неуверени жени, които мразя?" Тези комплименти трябва да са запазени за дълбок разговор, а не при опити за свалка.

4. Изглеждаш много по-добре

Когато жена е положила усилия да изглежда добре, внимавайте как подхождате към нея. Тя си е същия човек и лесно може да вземе компимента за критика.

5. Не разчиташ на външния си вид

Не си мислете, че само защото една жена е успяла в работата си, няма нужда да се чувства красива.

6. Наистина си много забавна

Това е много странно твърдение, но наистина е такова. Мит е, че жените по принцип не са забавни. Кажете й, че е забавна, но не намеквайте, че е така, защото останалите жени не са.

7. Не си като останалите жени

Защо? Защото снася яйца и спи зимен сън? Няма как да той да знае какви са останалите жени, защото вероятно е свикнал с даден тип жени.

Лошите комплименти се фокусират над физическото, подчинени са на стереотипи и не са взели предвид как ще реагира на тях човекът, който ги получава.