Кожата на гърдите е също толкова чувствителна и нежна като тази на лицето ни, но много жени не се грижат за нея. Ние я излагаме под въздействието на слънчевите лъчи и различни химикали, забравяме да я хидратираме и подхранваме, а после се чудим защо вече имаме бръчки.

За щастие, има начини, с които да предотвратим тяхната преждевременна поява и дори да заличим по-фините бръчки.

1. Спете по гръб

Ако спите на една страна или по корем, кожата се нагъва и след време се образуват бръчки по деколтето и по лицето. Най-добрата поза за сън е по гръб, но само 14% от човечеството предпочита да спи в тази поза. Ако и вие не сте свикнали да спите по този начин, ще трябва да тренирате. Сложете възглавница под коленете, за да намалите напрежението върху кръста, и поставете по две възглавници от двете ви страни, което ще предотврати обръщането. Но най-важното е да проявите постоянство и да дадете време на мозъка ви да свикне.

2. Поглезете се с домашна маска против бръчки

Можете и сами да си направите маска за деколтето. Нужно ви е само едно листо от алое вера. Срежете го по дължина и изчегъртайте гела в листото. Нанесете го върху деколтето и го оставете за 20 минути. Алоето ще помогне на кожата да остане хидратиране и да не се изсушава толкова бързо. Освен това ще нарави кожата ви по-сияйна.

3. Не се къпете с гореща вода

Ако обичате да взимате топъл душ, поне не позволявайте водата директно да пада върху гърдите ви, защото горещата вода изсушава кожата и това ускорява появата на бръчки.

4. Тренирайте мускулите на гърдите

Ако имате стегнати мускули в областта на гръдния кош, това ще забави както увисването на гърдите, така и появата на бръчки. Достатъчно е редовно да правите лицеви опори, например по 20 на ден.

5. Носете правилния сутиен

Много е важно да носите точния размер сутиен, за да минимизирате нагъването на кожата. Ако имате големи гърди, ви трябва сутиен, който ще поддържа добре гърдите и ще намали опъването на кожата на деколтето.

6. Масажирайте деколтето

Масажът на гърдите и деколтето ускорява кръвообращението в тази област и изпълва кожата с кислород, което забавя процеса на стареене.

Нанесете малко хидратиращ крем върху пръстите ви и го нанесете в областта на гърдите чрез кръгови движения и лек натиск.

7. Използвайте слънцезащитен крем

Прекаленото излагане на слънце със сигурност ускорява процеса на стареене и появата на бръчки, затова ако ще излизате на разходка в слънчев ден, задължително намажете не само лицето си, но и деколтето и ръцете си.