Щастието е заразно! Но не винаги е толкова лесно да го прегърнете, особено при сив дъждовен ден, когато сте преуморени, или просто се чувствате сякаш съдбата не е на ваша страна днес. За щастие негативните чувства и мисли могат да останат в миналото и да промените живота си само с няколко лесни стъпки. Те ще ви накарат да се чувствате много по-добре, да подобрите връзките си и да се разбирате с всичко и всички в обкръжението ви. Ще ви помогнат да приемате по-лесно предизвикателствата, които ви предоставя живота и ще научите как да бъдете щастливи през цялото време!

1. Създайте лична мантра

Каква е първата ви мисъл, когато се събуждате сутрин? Ако това не е възможно най-положително нещо, отървете се от него. Първоначалните ви мисли и думи определят тона за останалата част от деня, така че не си позволявайте да мислите негативни неща. Говорете позитивно на себе си, нещо, което ще ви накара да се почувствате страхотно. Това може да е положително утвърждаване, цел или шега. Какво ще изберете зависи изцяло то вас, така че каквито и да са думите, които сте избрали, нека донесат усмивка на лицето ви.

2. Просто дишайте. Дълбоко

Животът никога не следва подробния план, който сте създали в главата си. Ако го направи, тогава няма да е забавно. Когато нещата се объркат, дръжте здраво и просто дишайте. Ще преодолеете всичко, пред което се изправите, без значение колко лошо ви се струва, като просто дишате дълбоко. Блокирайте целия допълнителен шум и отделете две до три минути, за да фокусирате дишането си. Така ще успокоите тялото и душата си, ще изпразните ума си от негативното и ще можете да погледнете с други очи на ситуацията.

3. Увеличете приема на витамин С

Направете цитрусовите плодове най-добрите си приятели! Не само те ще ви помогнат да стопите последните няколко килограма за летния сезон, но и са пълни с витамин С, който е известен с това, че повишава незабавно настроението! Затова, следващият път, когато усетите, че настроението и енергията ви рязко спада, портокаловият сок или резенче лимон веднага ще подобрят ситуацията и ще ви върнат обратно в страната на щастието.

4. Бъдете смели с цветовете

Някои хора предпочитат да залагат на сигурно като използват главно неутрални и лесни за комбиниране цветове. Голяма грешка! Цветовете притежават огромно визуално присъствие. Известно е, че оказват влияние върху настроението. Затова ги включете незабавно в ежедневието си! Включете блестящи, ярки цветове в гардероба си. Носете цвят с увереност и ще видите как тонуса, настроението и енергията ви веднага ще се повишат.

5. Събирайте монетите си

Парите играят важна роля в нашето ежедневие, независимо дали искаме да го признаем или не. Вярно е, че парите не могат да купуват щастие, но кой казва, че не можете да промените начина, по който ги третирате. Спестяването на монетите може да ви донесе повече щастие и радост от колкото предполагате. Схемата е много проста: всяка вечер изпразвайте всички монети от портфейла и джобовете си и ги събирайте в касичка. В зависимост от интензитета и обема на спестяванията можете да съберете достатъчно пари за екскурзия само за няколко месеца. Доказателствата за финансовия ви ръст правят чудеса? Те влияят на вашето самочувствие, независимост и увереност. Кой не би бил доволен от това ?!

6. Раздвижете тялото си

Не бъдете мързеливи! Трябва да се движите редовно и да поддържате активен начин на живот. Няма начин да водите щастлив живот, ако упражненията и ежедневното физическо натоварване не присъстват в него. Всички знаем ползите за тялото, които носят упражненията, но не забравяйте, че не можете да намерите по-добро облекчаване на стреса от физическото натоварване. Помислете колко добре ще се почувствате, когато тялото ви стане красиво и изваяно, а стресът остане само спомен. Така ще се отървете от мързела и негативните мисли, които често съпровождат фитнес тренировката.

7. Поглезете се като кралица

Ако се обичате, грижите се и се глезите, няма да ви е грижа, ако не го получите от някой друг. Това, което другите правят, ще бъде само допълнителен бонус. Никога не жертвайте времето за себе си! Трудната работа има своите предимства и заслужавате да се отнасяте към себе си като към кралицата. Пийте любимото си вино, купете си онези обувки, по които въздишате отдавна, яжте любимия си сладолед. По-щастливият живот започва от вас, вашето вътрешно усещане и възприемане на нещата.