Понякога ни е трудно да изградим щастлива и хармонична връзка, когато в ума ни са се закотвили остарели и неверни митове, които ръководят действията ни.

Предлагаме ви днес да разбием няколко погрешни стереотипа за това какво харесват мъжете у жените.

1. Оскъдни дрехи

Когато се опитват да привлекат вниманието на един мъж, жените често избират най-сексапилните си тоалети - изрязани деколтета, мини поли, прилепнали рокли, дрехи в ярки цветове.

Факт: Ако не искате просто да направите впечатление, а да срещнете мъжа на мечтите си, нивото на сексуалността в тоалета ви трябва да бъде намалено - добавете повече елегантни и женствени детайли. Една секси къса пола очевидно събужда сексуалното желание на мъжа, но не насочва мислите му към нещо по-сериозно.

2. Визия на модел

Това е мит, което кара милиони момичета по цял свят да се измъчват с непосилни диети и да се подлагат на пластични операции. Когато се стремим към перфектност, ние губим ума си и трезвата си преценка, опитвайки се да копираме нечии пропорции, прическа, нос...  а по този начин губим индивидуалността си.

Факт: Хубавата външност очевидно е първото нещо, което мъжете забелязват и намират за привлекателно, но тя не се изчерпва с "перфектните" моделски пропорции. Мъжете харесват хубавата прическа, сияйната кожа и умението да се обличаме добре. Те харесва жени, които знаят как да се грижат за красотата си, но остават верни на себе си, вместо сляпо да копират стандартите.

3. (Не)Зависимостта

Нерядко жените си мислят, че мъжът трябва да управлява финансите им, да взима решения вместо тях, едва ли не да бъде техен мениджър. Докато някои жени отиват в другата крайност – те искат изцяло да разчитат на себе си и никога не се доверяват на партньора си.

Факт: Когато двама души са заедно, те трябва да си вярват и да си помагат в трудните моменти. Разбира се, че мъжете искат да защитават любимите си и да се грижат за тях, но жената трябва да има мнение и да запази своята индивидуалност. Безпомощните девойки са очарователни в началото, но мъжете бързо губят интерес към тях, защото в любовта все пак е важно да сте партньори.

4. Отдаденост

Някои жени напълно забравят за своя собствен живот и поставят любимия си в центъра на тяхната вселена. Те си мислят, че този тип отдаденост е това, което всъщност привлича мъжете. Но въпреки че цялото внимание е насочено към мъжа, той бързо може да загуби интерес в тази ситуация.

Факт: Мъжете харесват жени, които има собствени интереси и хобита. Много е важно да продължавате да бъдете себе си, вместо да заличите индивидуалността си в името на другия.

5. Секс богини

Често срещан мит е, че най-щастливите и най-привлекателни жени са онези секс богини, които знаят всички трикове в леглото.

Факт: Сексуалната хармония е важна част от всяка щастлива връзка, но няма нищо общо с опитността. Това, което мъжете най-много ценят, е сексуалната съвместимост, нежността, способността да се наслаждавате на секса и желанието да доставяте удоволствие на любимия си.

6. Глуповато поведение

Някои жени вярват, че мъжете не харесват умни момичета, затова, в стремежа си да получат тяхното внимание, те се държат неестествено, преструвайки се на лекомислени и безпомощни.

Факт: Според проучвания, проведени от Университета на Калифорния, глупавите жени привличат мъжете по една-единствена причина - те са по-леки и по-бързо се съгласят да си легнат с някого. Мъжете, които искат да изградят сериозна връзка, харесват умни жени.

7. Тежък или ярък грим

Някои момичета си мислят, че тежкият грим ги прави по-привлекателни и сексапилни.

Факт: В едно проучване на мъже и жени били раздадени снимки на момичета с различни типове грим. Участниците били помолени да дадат мнението си за момичетата на снимките. Повечето мъже и жени смятали, че най-привлекателни са тези с минимални количества грим.