Пазаруването на бански костюм не винаги е лесно и приятно, ако сте далеч от заветните пропорции 90/60/90. Ето как да се почувствате красива и привлекателна, въпреки всичко!

 

Често срещана грешка при купуването на бански костюм е да се спрете на по-малък размер. Не скърбете, ако имате нужда от по-голям размер! Често бикините са по-малки от горнището. Случва се и размерите да не си отговарят в зависимост от производителя.

 

Въпреки че мургавите жени могат да носят ярки цветове, препоръчително е да започнат лятото с неутрален цвят като мока или шоколад. На бледата кожа пък стои добре прасковеното, нюансите на розовото и синьото, флоралните мотиви.

 

  1. Акцентирайте върху положителните си страни! Поставете цвят, където искате внимание, а невзрачните тонове оставете за зоната, която искате да скриете. Така ще привличате погледите към хубавия си бюст, например.

  2. Опознайте добре тялото си! Всеки тип фигура налага собствените си граници. Някои полезни нововъведения: танкини - за поддържане на по-големия бюст. Целият бански с гол гръб покрива стомаха, но разкрива секси извивките ви отзад. 

  3. Пробвайте бански костюм на сравнително празен стомах! Избягвайте да обикаляте магазините, когато сте хапнали стабилно. Така ще имате повече самочувствие, когато се погледнете в огледалото и в очите на възхитената продавачка.

  4. Не бързайте! След няколко часа обикаляне по магазините и пробване на десетки бански костюми със сигурност ще блокирате. Ако трябва, отложете покупката за ден. Анализирайте видяното и на другия ден пробвайте само 4-5 модела от най-подходящите за вашата фигура. Не забравяйте, че вероятно на следващото тяло ще имате нужда от нов бански.

  5. Разгледайте предлаганите модели в интернет! Уверете се, че можете да върнете някой модел, ако не ви става. Така ще можете да си поръчате няколко модела и размера.

 

Най-важното е да се чувствате добре в кожата си и в новия бански костюм. Дори и с малко излишни килограми можете да се превърнете в русалката на плажа.