При драстичното отслабване гърдите често увисват, но с правилната комбинация от упражнения, здравословно хранене и някои други средства скоро ще забележите подобрение.

1. Правете упражнения за цялото тяло, не само за гърдите

Самите гърди се състоят предимно от мазнини и няма как да повдигнете само тях. Но можете да подобрите вида им, ако тренирате гръдните мускули, както и цялата горна част на тялото – това ще подобри стойката ви, ще направи гръдния кош по-стегнат и по този начин гърдите ви ще изглеждат по-добре.

2. Не се прегърбвайте

Правилната стойка намалява ненужното напрежение върху ставите и тъканите, което също е отговорно за увисването на гърдите. Добрата стойка разпределя напрежението равномерно и по този начин предотвратява болките в гърба и врата. Освен това с изправен гръб цялото ви тяло изглежда по-добре.

3. Изберете правилния сутиен за тренировки

Правилният сутиен за тренировки осигурява нужната опора на гърдите и намалява напрежението върху тях. Точният сутиен трябва да ограничава движението на гърдите, но без да е твърде стегнат и да ги притиска силно. Винаги носете спортен сутиен, когато тренирате, но не го носете през цялото време, защото проучванията показват, че постоянното носене на сутиен всъщност отслабва мускулите на гръдния кош и ускорява увисването на гърдите.

4. Хранете се здравословно

Разбира се, и най-полезните храни не могат да възвърнат предишния вид на увисналите гърди, но балансираната диета и поддържането на оптимално тегло ще предотврати постоянните промени в килограмите, които определено водят до по-голямо увисване на гърдите. Рибата, ядките, авокадото и другите полезни мазнини ще подобрят състоянието на кожата ви, с което гърдите ви ще изглеждат по-красиви. И не забравяйте да пиете достатъчно вода, защото дехидратацията намалява еластичността на кожата.

5. Използвайте хидратиращи кремове

Естествено кремовете също не могат да повдигнат гърдите, но качествените кремове могат да подобрят състоянието на кожата и да я направят по-стегната, блестяща и здрава, което също подобрява състоянието на гърдите ви.

5. Пробвайте с масаж

Масажът на гърдите подобрява кръвообращението в тази област и по този начин заздравява тъканите. Масажирайте гърдите с кръгови движения от долу нагоре в продължение на 10-15 минути. Можете да използвате етерични и други масла за по-добър ефект.

6. Спрете цигарите

Тютюнопушенето ускорява стареенето на тъканите и ги прави по-малко еластични. Доказано е, че пушенето намалява количеството на еластин и колаген, а те са важни за здравия вид на кожата ви. Освен това затруднява кръвообращението и по този начин намалява достига на кислород и полезни вещества до тъканите, което води до преждевременни бръчки.

7. Пробвайте тези няколко упражнения за по-стегнати гърди:

1. Преса с дъмбели от лежанка

Това упражнение увеличава масата на мускулите, които се намират точно под гърдите, което им придава по-стегнат вид.

Как се прави:

  • Вземете дъмбелите в ръце.
  • Легнете на лежанката, поставете стъпалата на земята. Ръцете трябва да са спуснати отстрани на тялото и да са свити в лактите.
  • Изпънете ръцете и вдигнете дъмбелите над гърдите ви. Задръжте за секунда.
  • Спуснете ръцете.
  • Направете 3-5 серии с 12-15 повторения.
2. Лицеви опори

Лицевите опори тренират цялото тяло и са чудесни за гръдните мускули.

Ако ви е трудно да изпълнявате упражнението, пробвайте с колене на земята или да ги изпълнявате прави срещу стената.

Направете 3-5 серии с 12-15 повторения.

3. Преса пеперуда с дъмбели

Това упражнение е чудесно за разтягане на гръдните мускули, като в същото време подобрява стойката ви.

Как се прави:

  • Хванете по един дъмбел във всяка ръка и легнете на лежанката със стъпала на пода.
  • Вдигнете ръце високо над гърдите.
  • Вдишайте и бавно отворете ръцете настрани, докато не станат успоредни на пода. Трябва да почувствате разтягане в гръдния кош и раменете.
  • Издишайте и върнете ръцете в първоначалната позиция.
  • Направете 3-5 серии с 12-15 повторения.