Казват, че когато една жена се влюби, избраникът на сърцето й се превръща с център на света й. И май има нещо вярно... Когато жената се влюби, тя става глуха и сляпа за всички около себе си. Включително и за себе си. Но не и за него. Време е да си припомниш, че трябва да обичаш и себе си. Да се грижиш и за себе си. Да се вслушваш и в себе си. Време е да си припомниш най-важните неща, които никога не трябва да жертваш заради мъж... Защото в противен случай значи, че си пожертвала себе си.

1. Свободата си.

Отстоявай свободата си – да мислиш по начина, по който ти подсказва ума ти, да обичаш по начина, по който ти подсказва сърцето ти, да мечтаеш по начина, по който ти подсказва душата ти.

2. Себе си.

Бъди такава, каквато си. И дете, и жена, и мъдра, и по детински наивна, и тъжна, и безумно щастлива. Прави нещата, които обичаш, виждай се с хората, на които държиш, чети книгите, слушай музиката, гледай филмите, които харесваш. Просто бъди ти.

3. Щастието си.

Знаеш какво те прави щастлива. Знаеш го със сърцето си. Обожаваш да танцуваш? Или да излизаш с приятелките си на по чаша-две коктейл? Или просто да запалиш колата и да тръгнеш нанякъде. Прави го. Връзките нямат регулации. Не е важно какво правят другите, а какво правите вие, какво ви прави щастливи.

4. Вътрешния си мир.

Да си в мир със себе си е най-голямото постижение в живота на човека. Изглежда лесно. Звучи още по-лесно. Но е в пъти по-трудно. Затова, когато се усещаш, стъпила на Пътя си, не позволявай на никой да те отклони от него. Не се ядосвай излишно. Не спори. Всеки има различна съдба, има да усвоява различни уроци. Важното е да живееш собствената си, не чуждата.

5. Връзките си с другите хора в живота си.

Твоето семейство и твоите приятели са в живота ти много отпреди да срещнеш него. И само защото той се е появил, не значи, че те трябва да се превръщат просто в твои добри познати. Не допускай ревността му и желанието му да те откъсне от всичко и всичко, да те накара да се отдалечиш от хората, които са там и те обичат, дори когато ти самата не се обичаш.

6. Убежденията си.

Това, в което вярваш и за което се бориш, начинът, по който обичаш... и прощаваш... това си самата ТИ. Не се променяй. Бъди истинска. И се бори за това, което е истинско. Другото..., само ще отпадне и на неговото място ще дойде нещо много по-добро.

7. Начина си на общуване.

Искаш да говориш за проблема, когато има проблем. Искаш всичко да е ясно. Да няма недоизканани неща, непоискана и недадена прошка. Затова: говори, говори, говори! И не позволявай на думите на другия, че говориш „твърде много” да те спрат. Да те накарат да загърбиш себе си и гласа на сърцето си.

Защото само когато даваш любов на себе си, ще започнеш да получаваш любов и отвън...

 

Автор: Неизвестен