Не всеки притежава силен характер. Не всеки може да устои на опитите на света и обществото да го пречупят. Успяват да го направят само хора, които знаят как да отстояват себе си. И не се страхуват да го направят. Ако и за теб важат следващите редове, значи си един от тях.

1. Внимателно избираш „вътрешния си кръг”

Не се обграждаш с когото и да е. За теб е важно качеството на приятелите ти, а не количеството. Избираш да си заобиколен с хора, които са на „твоите честоти”. Хора, с които общуваш лесно. Хора, пред които няма нужда да играеш. Хора, с които можеш да се отпуснеш и да бъдеш себе си. Всички останали нямат значение.

2. Трудно понасяш небрежността

Не се разбираш добре с хора, които са небрежни, хора, които просто се оставят на живота да ги носи нанякъде. Свикнал си да действаш. Свикнал си да провокираш – другите и себе си. Затова просто не можеш да разбереш апатията и безразличието. Това те дразни и натоварва.

3. Нямаш нужда от нечие одобрение

Знаеш какво искаш, знаеш в какво вярваш, знаеш за какво се бориш. Не ти е нужно одобрението на останалите. Който не те разбира – негов си проблем. Не държиш другите да следват твоите стъпки, затова и ти не искаш да следваш техните.

4. Умееш да слушаш

Нямаш нужда да налагаш мнението си на останалите и затова винаги си готов да чуеш различни гледни точки. Вярваш, че всеки има право да мисли по свой начин и даваш възможност да хората, с които общуваш, да го направят.

5. Не се страхуваш от неизвестното

Промените не те плашат. Гледаш към бъдещето, изпълнен с позитивизъм. Знаеш, че те очакват предизвикателства, но за теб именно те правят живота интересен. Убеден си, че всяка промяна ще разкрие пред теб нови пътища, ще ти покаже нови хоризонти.

6. Виждаш възможност във всеки проблем

Когато другите се отчаят при появата на проблем, ти се мобилизираш. Убеден си, че всеки проблем има своето решение, стига да вложиш всичко от себе си – мисъл, воля и потизитивно отношение. За теб проблемът е начин да научиш нещо повече, да постигнеш нещо повече. За теб проблемът е нова възможност.