Когато започнете връзка с някого, винаги се надявате за най-доброто. Вярвате, че идеалният сценарий ще се осъществи. Вярвате, че и двамата имате необходимото, за да накарате връзката си да продължи дълго. А когато достигнете 6-тия месец от връзката си, осъзнавате, че отношенията помежду ви наистина стават сериозни. Навлизате в нова фаза от отношенията си и нещата стават истински. Но понякога за някои двойки това е повратната точка.

Обичайно около шестия месец от връзката двойките започват да разкриват истинската си същност пред половинката си. Вие и партньорът ви се чувствате по-комфортно да бъдете истинското си Аз – и това може да бъде хубаво или лошо за отношенията ви. Всичко зависи от съвместимостта ви и това как успявате да се справите с различията си. Понякога точно около този период много двойки претърпяват сериозни трудности. Или откривате начин да се влюбите повече в партньора си, или пък осъзнавате, че се чувствате отегчени от време на време. Разбира се, че е нормално понякога да изпитвате скука, но все пак винаги трябва да полагате усилия, за да запазите интереса и забавлението. В противен случай само ще се отдалечите един от друг.

Това е една от вероятните причини някои мъже да се променят след като изминат 6 месеца от началото на връзката. Но е важно да подчертаем, че има и други възможности. Винаги трябва да сте наясно с обстоятелствата, за да може връзката ви да удържи на теста на времето. Ако не обръщате внимание, може да пропуснете знаците и бавно да изгубите любимия си човек. Затова е важно да знаем защо мъжете се държат по даден начин и как обичайно се държат във връзка. Ето кои са възможните причини един мъж да се промени именно след шестия месец от връзката:

1. Той просто е такъв

Може би просто е такъв тип. Вероятно просто показва истинската си същност, а предишните шест месец са били отчасти игра.

2. Отегчен е от връзката ви

Може би просто отношенията помежду ви са станали скучни за него. Възможно е да е отчаян за нещо ново, което тази връзка да не му дава. Вероятно вече не се вълнува от мисълта да бъде с вас.

3. Той мисли, че вече не е необходимо да бъде романтичен

Той смята, че е време да се отпусне. Не изпитва нуждата да полага усилия да бъде романтичен с вас, заради това, че връзката ви е стабилна. Той смята, че просто може да си почине и да се пусне по течението.

4. Възможно е да ви е изневерил

Понякога мъжете променят поведението си заради изневяра. Не е рядкост някой дае се промени в следствие на вината от това, че лъже половинката си.

5. Уморил се е от споровете ви

Помнете, че винаги е по-добре да имате мъж, с когото да спорите, отколкото такъв, който тихичко си тръгва във всеки момент на неразбирателство. Това означава, че вече е безразличен и че няма интерес да комуникира с вас.

6. Вече не го карате да се бори за любовта ви

Той има чувството, че вече всичко във връзката ви е даденост. Вярва, че ще продължите да го обичате, независимо как се отнася с вас. Знае, че сте луда по него и заради това не се налага да полага усилия, за да печели любовта ви. Именно затова поведението му се е променило драстично.

7. Любовта му към вас е почнала да избледнява

Може би просто вече не е толкова влюбен, колкото преди. Може би чувствата му към вас са започнали да избледняват. В такъв случай трябва да се опитате отново да се върнете към корените на връзката ви. Напомнете му защо се е влюбил във вас на първо място. Правете каквото е по силите ви, за да се уверите, че любовта му към вас не просто си остава, но и продължава да расте с течение на времето.