От продавач на химикали по телевизията до трикратно номиниран за Оскар, Джони Деп е доказателство, че ако сте решени, можете да постигнете всичко. Работейки в кино индустрията вече 36 години, Джони се превърна в любима икона по целия свят заради много причини.

Вярваме, че Джони Деп е наистина скъпоценен камък и един от най-добрите актьори. Ето защо:

1. Приема най-предизвикателните роли

До момента Джони Деп е участвал в 93 филма и предавания и е спечелил наградата „Златен глобус“ и тази на Гилдията на киноактьорите. Започва кариерата си с емблематичния „Кошмари на Елм Стрийт“ и е играл пират, детектив, вълк, вампир, мъж с ножици за ръце и различни други роли, което го прави изключително многостранен.

2. Той е рок звезда

Деп започва да свири на китара, когато е само на 12 години. Всъщност свири в няколко групи, преди Никълъс Кейдж да му предложи да започне с актьорската си кариера. В момента е в група с Алис Купър, наречена Hollywood Vampires и от време на време имат турнета.

3. Създава приятели за цял живот

Друго интересно нещо, което трябва да се отбележи за Джони, е фактът, че когато създава приятелства, ги пази цял живот. Има страхотни отношения с готическия режисьор Тим Бъртън и двамата са направили няколко филма заедно. Също така е дългогодишен най-добър приятел с Мерилин Менсън и често е забелязван с него на турнета и в музикалните му клипове. Двамата имат и еднакви татуировки. Други приятели на Деп са Уинона Райдър и бившата му съпруга Ванеса Паради.

4. Никога не се колебае да помага на другите

Когато Хийт Леджър почина, Джони дарява заплатата си за филма „Имагинариумът на доктор Парнас“ на дъщеря му. Дарява 2 милиона долара на болницата, която лекува Лили-Роуз срещу инфекция, която е причинила бъбречна недостатъчност. Непрекъснато работи, за да помага на другите и с право е получател награда за делата си.

5. Страхотен баща е

Според Лили-Роуз родителите ѝ не я контролират и я оставят да прави каквото си иска. Въпреки натоварения си график, Джони успява да намери време за децата си и да прекара качествено време с тях. Също така е татуирал името на дъщеря си на гърдите си.

6. Облича се като „Джак Спароу“ и посещава деца в болници

Знаейки, че Джак Спароу е една от най-популярните му роли, обичани от децата, Джони обича да ги изненадва. Той посещава болни деца и ги разсмива. Веднъж остава изцяло в образа си на пират в продължение на 5 поредни часа, докато посещава детска болница.

7. Има фосил, кръстен на него

Вкаменелост на древно изчезнало същество е наречена „Kootenichela deppi“ от учения, който го е открил. Роднина на скорпиона и омара, тя има нокти, подобни на ножици, точно като персонажа на Деп - Едуард Ножиците.

Кой филм на Джони Деп ви е любим?