Обществото просто не може да се насити на кралското семейство особено когато става дума за прекрасните дами, които го съставят. През 80-те и 90-те принцеса Даяна беше любимката на народа, а днес това е нейната снаха – Кейт Мидълтън. На пръв поглед между двете може и да няма много общо: Даяна расте в аристократично семейство, омъжва се много млада и животът ѝ е пълен със скандали. Кейт пък е от обикновено семейство от средната класа и около нея няма почти никакви скандали.

Но помежду им всъщност има много общо. Ето какви са най-големите прилики според нас:

1. Благотворителността е важна и за двете

Популярността на принцеса Даяна се дължи главно на отдадеността ѝ към множество благотворителни каузи, с които малко хора се наемат, защото не са бляскави и красиви. Даяна се занимава с проблеми като проказата и СПИН-а. Кейт следва нейните стъпки и работи за каузи, свързани с пристрастяванията и психическото здраве.

2. И двете имат по-малък брат

Въпреки че семейството на Даяна е по-голямо от това на Кейт, и двете жени имат по-малък брат. Чарлс, братът на Даяна, в момента е граф Спенсър, докато Джеймс Мидълтън е бизнесмен.

3. И на двете им е писано да бъдат кралици

Чрез брака си и двете се превръщат в бъдещи кралици, но заради различното положение на съпрузите им, те носят различни титли – Даяна веднага става принцеса на Уелс, тъй като Чарлс е първи по ред за трона, докато Кейт е херцогиня на Кеймбридж, защото Уилям получи титлата херцог на сватбения им ден.

4. И двете са имали нормални професии

Преди да се омъжат за благородници, и двете дами са работили. Даяна е била детегледачка и асистент в детска градина. През 2006 и 2007 г. Кейт е работила като закупчик в модна компания, а до 2011 г. помага в маркетинга в компанията на семейството си.

5. Имали са сравнително нормален живот, преди да се омъжат

Когато Кейт се омъжи за принц Уилям, много се тръбеше, че тя е обикновено момиче без благородническо потекло. И въпреки че семейството ѝ е сравнително заможно, Кейт е водила съвсем нормален живот и е ходила в обикновено държавно училище. Даяна пък е от аристократично семейство, но тя също посещава обикновено училище и едва на 14 години получава званието „лейди“, тогава баща ѝ става глава на фамилията Спенсър.

6. Срещат своите принцове като тийнейджърки

И двете срещат бъдещите си съпрузи на много ранна възраст. Уилям и Кейт се срещат, когато тя е на около 18-19 години, докато и двамата учат в университета на Сейнт Андрюс. Две години по-късно започват връзка. Даяна среща принц Чарлс, когато е едва на 16 години – през 1977 г. По това време той е гадже на сестра ѝ Сара! Помежду им има 13 години разлика.

7. Те са майки на бъдещите крале

Въпреки че Даяна никога не става кралица, тя е майка на бъдещия крал, а малкият принц Джордж пък ще наследи трона след баща си Уилям.