Всеки от нас се е питал дали някога ще намери любовта. Когато мислим за нея, то винаги в главата ни изплува представата за онази красива и романтична любов. Били сме привлечени точно от нея, когато я видим във филмите, но всички знаем, че тя няма нищо общо с реалността, защото там хората работят, имат задължения и деца. Плащат сметки, сблъскват се с трудности и крайни срокове...

Но знае ли някой всъщност как изглежда истинската любов? Всеки един от нас я преживява по различен начин и тя е перфектна точно в онзи момент, за точно този тип живот и най-вече, защото не е едностранна. 

Ето и 7-те типа любов, които ще срещнеш в живота си:

1. Страстната любов

Тя е най-често срещаната любов, която ни напомня на онази романтичната. Представата за нея е изградена от филмите. Гръцката митология разказва, че да обичаш е равно на лудост. Ако се замислим, любовта наистина ни кара да правим луди неща. Според този вид страстта и сексуалното желание от началото на връзката не продължават дълго. Въпреки това, тя може да ни накара да искаме още и още. Това може да не е достатъчно за дълга връзка. Точно затова тази любов може да се превърне в друг вид, за да оцелее.

2. Приятелската любов

Новото мислене на хората е довело до това, че те се замислят над другите типове. Не си ли имала приятели, за които би дала и направила всичко? Това е любовта, за която мечтае всеки, но открива трудно. Тя е тази, която запълва дупките от разбитото сърце. И не, сродните ни души не са задължително тези, за които ще се омъжим.

3. Любовта към семейството

Това е любовта, която често имаме за даденост. Знаем, че родителите ни ни обичат, както и ние тях, но го приемаме за съвсем нормално и не ѝ обръщаме чак такова голямо внимание. Истината е, че много хора нямат шанс да изпитат тази любов, защото нямат семейство. Те мечтаят само затова. Това е причината да трябва да я ценим, защото тя е от голямо значение.

4. Всеобщата любов

Вместо да обичаме само един човек и той - само нас, защо не започнем да разпространяваме любовта? Сигурни сме, че това ще те накара да се почувстваш добре и няма да си самотна. Така ще направиш и хората около теб щастливи.

5. Неангажиращата любов

Разбира се, съществува и такъв вид любов. Независимо от любовта на семейството ни и приятелите ни, винаги ще имаме нужда от това някой друг да ни обича. Понякога започваме връзка само за да запълним празното място в съзнанието ни. Колкото и да са несериозни тези връзки, ние имаме нужда от тях. Все пак не знаем какъв ще бъде крайният резултат.

6. Практичната любов

Тя е онази, през която всяка една двойка минава след известно време.
Когато сме във връзка за по-дълго време, хората се променят, нуждите също - тогава започваме да наблюдаваме и промени в живота си. Динамиката на живота ни не е същата, защото са се появили нови задължения. Това е и причината за проблемите на много двойки. За да избегнете споровете, си спомни, че този вид любов е нещо хубаво и ти напомня че имаш човек до себе си, който те обича с цялото си сърце. По този начин няма да се карате за прането и за други всекидневни задължения. Това е перфектната любов.

7. Любовта към теб самия

Ако не можеш да откриеш половинката си, запомни, че и ти можеш да се обичаш. Може да звучи нелепо, но това е истината. Така ще изградиш самочувствието си и ще се чувстваш добре, с нещата, които правиш. Няма по-привлекателно нещо от това един човек да е достатъчно самоуверен. Дори и да си във връзка, пак можеш да се замислиш над това да обичаш себе си преди всичко.