Всички търсим любовта. Отдадено. Дълго. Отчаяно. Искаме да намерим партньор за цял живот, а в същото време разделите и разводите никога не са били толкова много, колкото са днес.

Ето кои са петте фази на любовта. Ето и причината повечето хора да спират на Фаза 3...

1. Фаза 1 – Влюбването

Ако никога не сте си позволявали да се влюбите, престрашете се да го направите. Това е едно от най-удивителните преживявания, които може да изпита човек.

Да се влюбиш е състояние на временна лудост по много причини, включително заради хормоните, които се отделят в мозъка и ни карат целите да трептим. Допамин, окситоцин, серотонин, тестостерон и естроген – всички те се смесват и резултатът са пеперуди в стомаха. Когато си влюбен,... просто знаеш, че си влюбен. И ти харесва!

2. Фаза 2 – Вече сте двойка

Във Фаза 2 любовта между двамата става по-дълбока и по-зряла. Това е фазата, когато повечето хора започват да искат да се свържат с другия в семейство, да създадат деца, да остареят заедно... Това е фазата, в която връзката между двамата укрепва. Решенията вече се взимат, базирани на желанията на двойката, а не на всеки по отделно.

Повечето хора си мислят, че тази любов ще продължи цял живот и именно затова във фаза 3 правят крачка назад.

3. Фаза 3 – Краят на илюзиите

В тази фаза двамата започват да чувстват някаква несигурност за това дали са взели правилното решение. Именно тук нещата често тръгват в грешната посока. Започвате да се ядосвате за малките неща, все по-рядко правите любов, започвате да си повишавате тон... Иска ви се да върнете искрата от началото, но не знаете как да го направите.

Да минете през Фаза 3 може да е трудно, но ако успеете да го направите, връзката ви ще бъде още по-силна, още по-здрава.

4. Фаза 4 – Изграждане на истинска, дълготрайна любов

Ако сте преминали през Фаза 3, следващата фаза е вашата награда. Фаза 4 е моментът, в който, след като сте стигнали до сърцевината на проблемите и различията помежду си, започвате да работите за това да ги разрешите. Част от решението е да разберете, че всеки от вас носи своите рани и че заедно можете да ги излекувате.

Да изградите истинска и дълготрайна връзка значи да искате да излекувате взаимно раните си. Щом веднъж започнете да го правите, ще забележите как химията помежду ви се връща. А заедно с нея и усещането за истинска любов.

5. Фаза 5 – Да използваш любовта, за да направиш света по-добър

Светът често ни се рисува като ужасно място и понякога наистина е такова. Между хората има твърде много омраза, твърде много ненавист. Толкова много, че често ни се струва, че сам човек не може да направи нищо, за да промени това.

Но не е така.

Когато двама души изграждат истинска любов, когато минат през всички трудности, когато създадат силна връзка помежду си, те започват да излъчват любов. А любовта е заразна. Колкото повече обичаме, толкова по-обичани сме. Колкото повече любов даряваме на хората около себе си, толкова повече любов получаваме. И толкова повече любов се ражда в света!

Защото е казано: Обичайте! И ще бъдете обичани!

Автор: Неизвестен