Елвис Пресли веднъж бил помолен да опише живота си с една дума. Знаете ли какъв бил неговият отговор? “Самота”. Как мъж, обожаван от стотици хиляди хора по света, се е чувствал по този начин? Той е направил грешката, която правят много от нас - не се е обградил с добри хора, на които може да разчита. Ако беше, може би все още щеше да е сред живите... Всички се провалят понякога, но важното е да се учим от обстоятелствата. Ето кои са 7-те най-типични грешки за мъжете:

1. Мислим само за себе си

Това не означава, че всички мъже са егоисти, но това е обща характеристика сред много от тях. Хората често действат според първия импулс, който отговаря на нуждите им. Това е основен инстинкт за оцеляване, но не това е причината да го правят: просто нямаме стратегия, според която да живеем и не правим нищо различно, ако не е необходимо.

2. Вярваме твърде много в обясненията си

За да изразим ясно това, което мислим по даден въпрос, ние се опитваме да променим гледната точка на жените около нас. Вярваме, че нашите разсъждения са безупречни, но не винаги успяваме - понякога усилията ни са напълно безплодни и дори правят нещата по-лоши.

3. Не внимаваме

Това означава да използваме очите и останалите си сетива по едно и също време. Би ни помогнало да забележим новата прическа на половинката си или пък да прочетем скрития контекст на определен разговор. Би било чудесно да спрем видео играта, когато връзката ни се нуждае от внимание. Това са малки жестове, които се забелязват в дългосрочен план и които могат да ни откъснат от съществото, което обичаме.

4. Искаме да разрешим проблемите си, вместо да ги разберем

Четвъртата грешка от списъка ни често включва това да преминем от нормална комуникация към опити бързо да "поправим проблема" и в крайна сметка оставяме нещата така, както са били. В края на краищата получаваме грубо решение, което не е комуникирано правилно и води до други проблеми. Звучи ли ви познато?

5. Не четем "инструкциите"

В умовете на мъжете съществува инстинктивна упоритост, нещо като детското "мога и сам" и затова понякога пренебрегват това, което им се казва да направят. Живеем и работим в кооперативна общност и трябва да умеем да използваме цялата си власт като група и да влагаме потенциала си в полезни неща.

6. Потискаме емоциите си

Това е свързано с ирационалното убеждение, че скриването на чувствата ни и изграждането на бариери около нас ни прави по-добри и по-привлекателни. Оказва се обаче, че обратното е вярно. Момчетата, които се чувстват комфортно с емоциите си и ги разбират, се радват на по-добри връзки. Всичко става все по-дълбоко, ако покажете, че вярвате на половинката си.

7. “Не се нуждая от помощ”

Вярваме, че търсенето на помощ е несъвместимо с това да си възприеман като истински мъж. Това е нашият "мъжествен" дух, който е бил предаван от поколение на поколение и който често прави животът ни по-труден.
Скъпи дами, вие на какво мнение сте - кои са грешките, които мъжете често допускат?