Животът понякога може да бъде труден. Някои дни са добри, други не толкова. Това е съвсем нормално. Но когато лошите дни станат повече от добрите, значи нещо не е наред. В тези моменти промяната е едно от най-добрите действия, които би могла да предприемеш. Ако се чувстваш зациклила, напрегната и неудовлетворена от живота си в момента, винаги можеш да го промениш напълно. Именно в това се крие красотата му. Преди да го направиш, обаче, ето 7 въпроса, на които е добре да си отговориш.

Да заживея ли на друго място?

Смяната на местоживеенето е стъпка, която те изпълва с вълнение. Озоваваш се на ново място, с нов начин на живот и нови хора. Променяш целия си живот само с една стъпка. Ако се почувстваш нещастна на мястото, на което живееш в момента, не харесваш града, хората и забавленията, които има там, значи е време да помислиш за ново място. Може да е някой град, за който винаги си мечтала, но никога не си имала смелост, или нещо напълно ново и неочаквано. Всичко зависи от теб. А животът ти ще се изпълни с вълнението от непознатото, с тръпката да опознаваш новите улици на града и да създаваш нови приятелства с жителите му.

Работата ми кара ли ме да се чувствам зле?


Да, една работа не може винаги да бъде прекрасна, но помисли. Ако лошите дни са повече от добрите и след края на работния ден почти винаги се чувстваш емоционално изтощена, значи е време за промяна. Работата ти трябва да те кара да се чувстваш удовлетворена от себе си, нещата, които вършиш и живота, който водиш. Ако това не е така, не се колебай да потърсиш друга работа, която отговаря на критериите ти и ще те накара да се чувстваш полезна.

 Как ме карат да се чувствам приятелите ми?

В даден момент от живота нуждата да намериш нови приятели става крайно необходима. Не защото старите вече не са ти приятели, а защото всеки има свой собствен живот, за който се грижи. Те не винаги могат да се виждат с теб, когато имаш нужда от тях. В тези моменти, вместо да им се сърдиш и да оплакваш самотата си, добре е да потърсиш нови, с които да излизаш. Това съвсем не означава, че старите ти приятели вече не са ти приятели. Просто е време в живота ти да влязат нови.

Връзката ми натоварва ли ме?

Ако имаш връзка, която не те кара да се чувстваш като принцеса, да летиш в облаците и да мислиш, че светът е прекрасен, имаш нужда от промяна. Ако отношенията ти с партньора не са това, което трябва да бъдат, не те карат да се чувстваш добре, напрягат те или те правят нещастна, помисли си добре дали той е човекът за теб. Да, в една връзка не всичко е розови облаци и щастие, но дали лошите дни не са повече от добрите? Ако отговорът на този въпрос е Да, не е ли по-добре да продължиш сама пътя си? Говори с партньора си, ако нещо не е наред с отношенията ви, той също би трябвало да го е усетил. 

Дали един домашен любимец ще ме направи по-щастлива?

Да се прибереш вкъщи след тежък ден, а там да те чака мило пухкаво създание, което ти се радва с цялата си обич, е много мило нещо, което ще изпълни живота ти с щастие, удовлетворение и спокойствие, особено ако живееш сама. Да се грижиш за друго живо същество е добра промяна, в случай че имаш нужда от подобно нещо в живота си. Но то ще изисква цялата ти отдаденост, затова си помисли добре дали можеш да му я дадеш. Ако винаги си мечтала за домашен любимец, то моментът, в който се чувстваш нещастна от настоящия си живот е подходящ да предприемеш тази важна крачка.

Имам ли нужда от ваканция?

Понякога, може да ти се струва, че животът ти е нещастен, а истината е, че просто си уморена. В този случай, едно бързо бягство от реалността е добър начин да презаредиш батериите си. Не е нужно да е за дълго, просто избери дестинация, на която никога досега не си била. Вълнението от новото и непознатото ще ти помогнат да се отърсиш от проблемите, да погледнеш живота си от друг ъгъл и да планираш начинанията си. Това е лесен и бърз начин да върнеш щастието в живота си.

Към кого мога да се обърна?

Понякога в труден момент, най-добрият лек е да споделиш какво те притеснява. Помисли за всички свои близки и приятели. Със сигурност сред тях има такъв, на когото можеш да споделиш всичко. Неговата подкрепа и съвет те карат да се чувстваш по-добре, освобождават напрежението ти и ти връщат позитивното мислене. В моменти на тъга, нещастие и самосъжаление, няма нищо по-хубаво от разговор с добър приятел. А ти със сигурност имаш такъв. Покани го на вечеря и си поговорете хубаво за всичко, той със сигурност ще ти даде правилния съвет, от който се нуждаеш, за да се справиш с проблема.