Добрият мъж уважава жената до себе си, като това уважение често произтича от отношенията с майка му. Ако твоят любим се отнася с теб като с кралица, това се дължи (поне отчасти) на начина, по който е бил отгледан.

Но какво се случва, когато връзката с майка му остане прекалено близка, когато вече сте заедно? Тя винаги ли ще бъде наоколо? Усещаш ли, че се бориш с нея за вниманието на половинката си? Идва момент, в който тя трябва да приеме, че синът ѝ е готов да тръгне по пътя си и да го пусне, но ако наблюдаваш тези 7 признака, знай, че излизаш с истинско мамино синче и е по-добре да си помислиш преди да продължиш напред:

1. Тя е негова лична помощница

Ако твоят любим не може да се справи със собственото си пране, с ежедневното пазаруване или дори с оправянето на леглото си, това означава, че е типично мамино момче. И най-лошото е, че вероятно обича всяка минута от този живот. Можеш ли да го обвиняваш, че не си помръдва и пръста? Майка му е винаги тук – да приготви любимите му ястия и да почисти банята. И да, тя е прецедент за онова, което любимият ти ще очаква от теб!

2. Разчита на нея финансово

Майка му плаща ли всичките му сметки? От застраховката за колата до наема? Как стои въпросът с другите разходи? Ако половинката ти все още получава пари от майка си, това е сигурен знак, че е зависим от нея и няма никакво намерение да се промени. Да не говорим, че все още има случаи, в които мъжете даже не полагат усилия да си намерят работа...

3. Тя звъни постоянно

От време на време жените ревнуват, което води до преглеждане на телефона на половинката. Ако обаче 90% от обажданията и текстовите съобщения са от майка му, мила, имаш си работа с момчето на мама. Обажда ли се в най-неподходящите моменти? Това не е необичайно, но ако любимият ти е готов да прекъсне интимните ви моменти, за да ѝ се обади, имаш сериозен проблем.

4. Появява се неочаквано

Какво по-лошо от това, че майка му се обажда непрекъснато? А какво ще кажеш да се появи в апартамента ви или влезе в стаята, без предупреждение? Ако го прави и съсипва плановете ви за вечеря или гушкането ви на дивана вечер, трябва да предприемеш нещо и да му кажеш. Ако откаже от страх да не я разстрои, бъди сигурна, че с такъв мъж е по-добре да не си имаш работа.

5. Тя казва „Скачай“ и той пита „Колко високо?“

Защо трябва да напомняме на партньора си 100 пъти да направи едно просто нещо? Независимо дали става дума за купуване на мляко, или за смяна на маслото на колата, мъжете невинаги следват указанията. Но ако майка му го помоли да направи нещо и той зареже всичко или нещо, което прави за теб, за да ѝ угоди, знай, че това никога няма да се промени. Когато тя каже „Скочи!“, а той попита „Колко високо?“, независимо от обстоятелствата, няма как да се пребориш с това и е по-добре да си събереш багажа...

6. Нейното мнение е най-важно

Достатъчно лошо е, ако отдава прекалено голямо значение на мнението на приятелите си, отколкото на твоето, но нищо не може да се сравни с мъж, който сляпо слуша съветите на майка си. Планира ли промяна в кариерата си? Преместване в нов апартамент? Купуване на куче? Дори и след дълъг разговор, в който смяташ, че наистина си стигнала до него, той се обажда на майка си, просто, за да разбере какво би направила тя? Какво ще се случи, ако му подариш риза, която знаеш, че ще му отива и той е съгласен, докато майка му не каже, че не ѝ харесва? Дали щя я даде на брат си, или ще се преоблече точно преди срещата ви? Казват, че „майката знае най-добре“. И е ясно, че маминото синче е напълно съгласно с това!

7. Сравнява те с нея

Това може би е най-лошото от всичко. Ако каже нещо като: „Майка ми слага захар в доматения сос, защо и ти не сложиш?“ или „Кожата на майка ми е по-мека от твоята. Трябва да я попиташ какво използва.“, ще те разберем, ако откачиш! Жените не обичат да се сравняват със собствените си майки и със сигурност не искат да бъдат сравнявани с бъдещата си свекърва.

Освен ако не смяташ, че е секси любимият ти да е напълно омагьосан от майка си, отваряй си очите и ушите си за тези предупредителни знаци и бягай, докато още можеш!