Защо едновременно детокс и отслабване?

Защото ефектът от детокса всъщност е пречистване на организма, което се изразява в освобождаване от токсините и вредните вещества. Те предизвикват подуването на стомаха, лошия тен и малките бръчици по кожата, натрупването на целулит в проблемните зони и в съчетание с нездравословен начин на живот - наднормени килограми. За качествен детокс се изисква спазване на няколко прости правила и употребата на подходящ чай, който задължително трябва да включва няколко определени билки, които доказано подпомагат организма да се отърве от токсините и да подсили имунитета си.

Специалистите от престижния FRENCH SECRET TEA споделиха кои са билките от нашия континент, които са най-ефективни при рецептите за детокс и отслабване. Отслабването и детокса с чай, според тях, са възможни и в кратък период от време, но опита и проучванията им показват, че за траен резултат в това начинание са нужни около 28 дни.

Коприва - познават я като една от най-мощните билки за пречистване на кръвта. Тя помага за ефективен детокс след алергии, прекарани заболявания, както и след зимния период. Богата на полезни вещества, копривата е първа в списъка на билките, които помагат на тялото да се пречисти от токсините.

Роза дамасцена - тази красавица струва цената си в злато и в буквалния, и в преносния смисъл. Чаят от рози е древно средство за разкрасяване, като се ценят най-вече свойствата му да хидратира и изглажда тена на кожата, както и нежното му лаксативно действие, което стимулира метаболизма. Интензивният й аромат е великолепен в съчетание с други билки в чаен букет.

Листът от бяла бреза е добре известен на всички, които имат проблеми с подуване на стомаха, крайниците и крайочната зона. Подпухването обикновено означава задържане на вода, което е свързано със състояния на бременност и след раждане, болести като подагра, хипертония, диабет и други. Бялата бреза чувствително намалява подуването, без това да води до странични ефекти. Леко горчив и тръпчив на вкус, в подходяща комбинация листа от бреза е супер ефективен и няма изявен вкус, без да губи от качествата си.

Лавандулата определено е принцесата на ароматните билки. Чаят от нея подпомага перисталтиката, здравия сън и нервната система. Тя има многобройни ползи за здравето, особено в някои комбинации с други билки.

Кората от зърнастец подпомага обмяната на веществата, без да предизвиква ужасни странични ефекти като обезводняване, диария или безсъние както често се случва със зелените чайове. Тя е позната от векове в Европа като най-добрият начин за забързване на организма, но е важно да се спазва правилна пропорция и дозировка.

Семето от анасон има изключително широка и доказана употреба за успокояване на стомаха, при колики и раздразнения. То намира приложение във формули, предназначени от кърмачета до възрастни хора. Много богато съдържание на активни вещества, които подпомагат добрия детокс и имунната система.

Ментата е известна с хилядите си приложения. Това е билка, която действа на нервната и отделителната система, на стомаха, бъбреците и черния дроб. Много специалисти в създаването и проучването на формули за чай с цел детокс и отслабване я препоръчват като много ценен поддържник на останалите билки от букета.

Когато избирате чай е много важно да проверите качеството на билките, защото иначе те може и да не действат, коментират учените и специалистите от престижния French secret tea “28-дневна програма за детокс и отслабване”. Това означава, че ръчната грижа, употребата на съвременна технология и естествените способи за сушене и обработка, както и доказания произход са изключително важни, за да работи чая ви успешно.

Задължително за добрите билки е също да са обезпрашени без употреба на химични вещества и правилно съхранявани, в противен случай може да събудят алергия или неприятни странични ефекти. Професионалистите и ботаниците твърдо се изказват в подкрепа на твърдението, че билките са най-качествени и с най-голяма сила, ако са отглеждани в нормалното си местообитание - тоест, европейските билки е добре да не бъдат внос от Китай, макар че се отглеждат и там. Много по-ниската цена обикновено е свързана с много по-некачествен чай, който не води до резултати.

28-дневната програма за детокс и отслабване с чай FrenchSecretTea съдържа три пакета чай - за отслабване, детокс и нощно прочистване.