Mъжете често се оплакват, че жените сме трудни за разбиране. Не сме. Стига да можете да четете между редовете. Стига да можете да четете в очите...

1. Когато тя каже "Добре съм"...

Разбирай, че изобщо не се чувства добре. Тя обаче не иска да се оплаква. Не иска да проси съчувствие. Иска мъжа до нея да прочете в очите ѝ, че се нуждае от него, от това да я изслуша, да я разбере, да я подкрепи.

2. Когато тя каже "Прав си"...

Разбирай, че бъркаш тотално. Поне в нейните очи. Просто не иска да спори с теб, защото се надява, че сам ще го усетиш. Че сам ще си дадеш сметка за това, че мнението ти/ действията ти не са правилни.

3. Когато тя каже "Всичко е наред"...

Разбирай, че нищо в този момент не е наред. Най-вероятно си я огорчил дълбоко. Или вбесил дълбоко. Или и двете. Затова най-добре не обръщай успокоен гръб, казвайки се, че няма проблем, а я прегърни и просто ѝ се извини.

4. Когато тя каже "Не ме дразни това, че се чувате с бившата ти"...

Разбирай, че е по-добре да прекъснеш всякакви връзки с нея. Дори да не ревнува от предишните те връзки, жената до теб иса да знае, че си изцяло с нея. Че не гледаш назад, а напред. И че гледайки напред, виждаш до себе си нея.

5. Когато тя каже "Не ревнувам от колежката ти"....

Разбирай, че е най-добре изобщо не говориш за нея. Жените се дразнят, че мъжете обикновено са слепи за намеците на другите жени. А щом те харесва и е избрала теб, значи вярва, че подобни намеци се отправят и към теб.

6. Когато тя каже: "Излизай с приятелите си, когато искаш"...

Разбирай, че не трябва да прекаляваш с излизанията по мъжки. Макар да харесва момчето в теб, тя иска да те вижда улегнал, отговорен, готов да се обвърже, а това значи и готов да се откаже от честите ергенските срещи и запиванията по мъжки...

7. Когато тя каже: "Слушам те, разбира се..."

Разбирай, че изобщо не те слуша. Може би си навлязъл твърде дълбоко в обясненията си за проблема с колата или за шансовете за класиране на любимия ти отбор... При всяко положение най-добре спри и смени темата, ако искаш диалог, а не монолог.

8. Когато тя каже: "Не те сравнявам нашата връзка с предишните си..."

Разбирай, че го прави го и ще го прави. Просто така са устроени жените. Защото именно така отново и отново доказват на самите себе си, че не са сбъркали в решението си. Че са направили най-добрия избор, избирайки теб. Стига да им показваш с думите и действията си, че това наистина е така...