Някои почти незабелижими навици и качества могат да разкрият много повече за даден човек, отколкото предполагаме.

За да се убедиш и за да узнаеш как да разчиташ хората по-добре – чети нататък:

Начинът, по който се усмихват и изразяват емоциите си

Когато някой се усмихва искрено, около очите и устните му се образуват бръчици. Когато усмивката е неискрена, се образуват бръчици само около устните. Когато човек е погълнат от силни емоции, очите му се навлажняват, а устата му се пълни със слюнка. Ако някоя от тези характеристики липсва, значи чувствата, които се опитва да ти покаже, не са съвсем истински.

Как поздравяват

Силното и здраво ръкостискане показва, че си имаш работа с екстроверт, който обича да показва истинските си емоции. Ако човекът отсреща сложи ръка на рамото ти, това означава, че или те харесва, или ще се опита да те манипулира. Ако някой се здрависа с теб с две ръце, прихлупвайки твоята, това означава, че вече е подготвил молба, за която да те попита. Здрависването с две ръце често се опитва да внуши, че можеш да вярваш на този човек, но вероятно трябва да си нащрек.

Колко често проверяват телефона си

Колкото по-често един човек си проверява съобщенията или нюзфийда в социалните мрежи, толкова по-склонен е към депресивни състояния, защото има нужда от външна стимулация, която да го прави щастлив.

Как се държат на масата

Хората, които режат всичко в чинията си на малки хапки, търсят дълги връзки, но се опитват винаги да живеят според собствените си планове и разбирания. Някой, който омешва всичко в чинията си, вероятно има силен характер и е готов да се нагърби с много отговорности. Хората, които се хранят много бързо, са страхотни в правенето на няколко неща едновременно – те са ценени на работното си място, защото притежават висока компетенция, никога не пропускат крайните срокове и винаги мислят за бъдещето. Хората, които се хранят бавно и спокойно, живеят в настоящето и умеят да се радват на живота.

Как говорят

Ако човекът отсреща използва често местоимението „аз”, когато разказва дадена случка, значи казва истината. Ако постоянно използва местоимението или отвръща на историите ти с „Аз пък...”, вероятно егоцентричен и мисли само за себе си. Ако често използва местоимението „ние”, вероятно е много отдаден на своя социален кръг. Интересното е, че с напредването на възрастта, хората все по-често използват глаголи в бъдеще време, отколкото в минало.

Как ядат пуканки

Според някои проучвания интровертите ядат пуканки внимателно, една по една. Екстровертите пък обичат да ядат пуканки с пълни шепи. Хората, които ядат пуканки бързо, не са егоцентрични и поставят интересите на другите над своите собствени.

Какво кафе пият

Еспресото е предпочитано от лидерите, докато тези, които предпочитат да следват чужди заповеди, си поръчват двойно еспресо. Тези, които обичат лате, трудно взимат решения и като цяло живеят живота си спокойно, без да се тревожат. Хората, които са много социални, предпочитат капучино, а авантюристите – фрапучино. Чисто кафе без захар пият амбициозните хора, които обичат да правят нещата нестандартно. Онези, които обичат кафето си със захар и сметана, обичат новите преживявания.

В каква посока гледат, когато отпиват от чашата си

Хората, които се взират в чашата си, са фокусирани и рядко изпадат в свой собствен свят. Тези, които поглеждат над ръба на чашата си, докато отпиват, лесно се влияят от чуждото мнение и понякога могат да са безотговорни, въпреки че са наблюдателни личности. Ако човек затваря очи, докато отпива, вероятно изпитва някакъв дискомфорт или се бори с лични проблеми, затова търси начин да релаксира.