Ние сме най-лошите критици на самите себе си. Даваме съвети и правим комплименти на другите, но това не се отнася за самите нас. Ключът винаги е бил в баланса. Бъди своята най-добра приятелка и се обичай. Ето и 8 начина, с които да го постигнеш.

1. Отиди на разходка

Вдишай чист въздух и издишай всички задържани чувства. Разходи се по улицата без телефон, за да усетиш самата себе си и околната среда. Огледай се, за да видиш, че навсякъде има красота и истории. Всеки път, когато се чувстваш твърде стресирана, излез навън. Порадвай се на слънчевата светлина, усети прекрасните аромати на природата и я остави да те успокои.

2. Направи си питателна, но вкусна закуска

Знаем, че сутрин времето е ограничено и винаги ни се иска малко повече сън, а не да станем по-рано, за да приготвим закуска. Изборът е твой. Дали да ще поспиш малко повече, без да се чувстваш напълно отпочинала или ще се събудиш по-уморена, но ще знаеш, че започваш деня си с подхранване на тялото и ума си.

3. Поеми дълбоко дъх всеки път, когато си изнервена от маловажни неща

Чувстваме се раздразнени от нещата, които не можем да контролираме. Автобусът ти закъснява? Поеми си дълбоко дъх, вече си закъсняла. Вали дъжд, но нямаш чадър? Поеми си дълбоко дъх, ще се намокриш така или иначе. Като си поемеш дълбоко дъх, гледната ти точка по тези въпроси ще се промени и ще осъзнаеш, че не си струва да влагаш енергията си в такива маловажни неща. По-скоро се опитай да разбереш откъде идва чувството на неудовлетвореност.

4. Излез на среща… със самата себе си

Измий се и се облечи. Отиди на място, където винаги си искала да отидеш, но никога не си имала възможност, защото никой не е искал да се присъедини. Отиди там сама. Не се чувствай странно, не е нужно да впечатляваш никого. Трябва само да се научиш да цениш собствената си компания.

5. Приемай комплименти

Не ги отблъсквай, когато ги получиш. Не ги отхвърляй, а ги приеми и благодари за тях. Прави комплименти на самата себе си! Ако казваш добри думи на себе си, резултатът няма да закъснее.

6. Бъди мила

Ако си мила към другите, си такава и към себе си. Ако някой не се отнася към теб по същия начин, това е негов избор, не твой. Не е нужно да се държиш по същия начин. Единственото нещо, което можеш да контролираш е как се държиш с хората около теб.

7. Прибери се вкъщи, когато не си в настроение за излизане

Не става дума за други хора. Запази енергията си за правилните неща, а на за излизане, на което не си искала да присъстваш. Излез само ако наистина си в настроение да се забавляваш.

8. Остани насаме със себе си

Продуктивността не винаги трябва да е в „активна“ форма. Като поседиш със себе си мълчаливо, без да мислиш за нищо (което е много трудно), умът ти ще си почине. Важно е да си почиваш от време на време, за да може пълноценно да се отдадеш на ангажиментите си и да се чувстваш по-добре в дългосрочен план. Това със сигурност ще ти донесе нови успехи.