Имала съм доста неприятни взаимоотношения и емоции в живота си. Затова вече дори не ме е грижа дали ще намеря любовта, или ще мога отново да обичам. Живея за днешния ден!

По някаква причина хората (включително и аз) са склонни да усложняват взаимотношенията си и даже не разбирам защо. Може би поради факта, че това е една от зоните, върху които имаме някакъв контрол. Но ако не го правим, ще се радваме на много повече любов, а не на излишни неприятни емоции, не мислите ли? Трябва да разберем, че животът просто се случва и не можем да контролираме всичко. Но можем да се опитаме да живеем по-простичко и да останем верни на себе си. Ето кои правила може да приложиш и в твоя живот, за да го постигнеш:

Правило 1

Не си представяй приказната сватба, за която си мечтала като дете. В живота има много повече красота от една нощ. Прекаленото съсредоточаване върху това увеличава шанса да се задоволиш с по-малко, отколкото заслужаваш.

Правило 2

Не ходи прекалено бързо. Спри и вдишай въздуха около себе си. Помириши цветята. Днес всички сме прекалено забързани и пропускаме моменти, които биха могли да превърнем в спомени, ако им позволим.

Правило 3

Смей се. Животът е труден и понякога ни се струва почти невъзможно да се смеем, но трябва да намираме сили да го правим. Опитай. Позволи на малките неща да те зарадват истински! Точно като децата...

Правило 4

Учи се от собствените си преживявания. Всичко се случва с причина, дори да ти се струва нечестно. Същото важи и за хубавите емоции. Ако не научаваш нещо от нещата, през които преминаваш, намаляваш способността си да израстваш и да се адаптираш в един непрекъснато променящ се свят.

Правило 5

Бъди честна, бъди истинска! Знаем, че накрая истината излиза наяве. По-добре кажи истината и не се оплитай в лъжи, от които няма смисъл. Всички заслужаваме в живота си да имаме хора, които са честни с нас и за доброто, и за лошото. Знам, че не искам някой да ми казва, че изглеждам добре в рокля, която ми е твърде голяма или пък малка.

Правило 6

Научи се да обичаш себе си. Знай коя си, какво харесваш и какво не. Бъди удовлетворена. Чувствай се добре в собствената си кожа. Обичай себе си достатъчно, за да си щастлива и сама. Независима си, когато четеш или гледаш любимия си сериал и си щастлива точно там, където си.

Правило 7

Слушай. Слушай какво казват хората с думите си и наблюдавай какво говори тяхното невербално поведение. Понякога хората не се чувстват комфортно да кажат някои неща или просто имат нужда от някого, за да се отпуснат, но бъди готова да слушаш и да наблюдаваш.

Това са нещата, които бих искала да знам преди да бях навършила 30. Не казвам, че животът ми щеше да бъде по-добър, отколкото е сега, но щях да ценя моментите и спомените повече. Нямаше да гледам толкова сериозно живота си и щях да се смея повече и да бъда в мир със себе си.

Не забравяй, че си ценна и че си тук и сега, преживяла още един ден. Много по-силна си, отколкото си мислиш. Спомняш ли си онзи, който открадна сърцето ти и го разби на парчета? Въпреки това си успяла да се изправиш на крака. Ти си тази, която е нужна на самата себе си в началото и в края на всеки ден.