Често хората мислят, че трябва да се научат как да владеят любовта, когато имат връзка. В действителност, от това коя си преди да се влюбиш, зависи много как ще се развият отношенията ти с твоя любим. По-голямата част от работата вече е „свършена“, преди дори да си срещнала любовта. Ето осем неща, които трябва да разбереш, преди да поканиш истинската обич в живота си:

1. Не се концентрирай върху намирането на партньор, а изгради връзка със себе си

Ако искаш нещо в живота ти да проработи, трябва първо да имаш връзка със самата себе си. Позитивният образ, който си изградиш проправя път към всяко щастие, възможност и трайна радост в живота. Запитай се как се отнасяш със себе си, как „говориш“ със себе си, как се връщаш назад и защо.

2. Замени безпокойството с вяра

Хората, които са намерили истинска любов, не са се тревожили, че никога няма да я открият, а са вярвали, че тя ще им се случи. Отрицателните и страшни мисли само повишават безпокойството. Мислите създават реалност, така че, ако са отрицателни, ще привлечеш това, което не желаеш. Научи се да мислиш положително и очаквай хубави неща.

3. Вярвай, че заслужаваш да бъдеш обичана

Това е често срещано (и несъзнателно) ограничаващо вярване, което много момичета „носят“ със себе си – страх, че не са достатъчно добри и достойни за любов. По този начин сами саботират себе си и пътя към любовта. Ако не вярваш, че заслужаваш любов, защо някой друг би повярвал? Спри да мислиш така и ще си щастлива!

4. Научи се да приемаш любовта, която ти дават

Получаването на любов е много по-уязвим акт отколкото даването на обич. Така се разкриваш пред партньора си и му казваш: „Ти ме правиш щастлива“. Това твърдение дава власт и въпросът е: можеш ли да покажеш благодарност към другите открито без да се чувстваш засрамена или виновна.

5. Забрави списъка с качества на идеалния партньор

Добре е да знаеш какво ти харесва и какво не, но стеснявай мирогледа си. Списъците се правят с разум, но не се влюбваме с ума си и не от него идва съчувствието по време на неизбежните трудни времена. Често качествата, които най-много цениш в партньора си, са тези, от които дори не си подозирала, че имаш нужда. Отпусни се и вярвай, че животът ще ти изпрати любовта на живота ти!

6. Не се съмнявай

Тълкуваш ли всеки леко объркващ сигнал, който получаваш от потенциален партньор като знак, че на него не може да му се вярва? А можеш ли да спреш да анализираш всичко толкова много и да не се съмняваш в човека, когото срещнеш? Вярвайки в доброто у другия, дори ако си била разочарована, ще те направи по-свободна и щастлива. Не позволявaй на миналото да определя бъдещето ти.

7. Общувай ефективно и честно

Не може да общуваш избирателно с хората. Или си някой, който иска да бъде чут и говориш открито, или потискаш емоциите си. Добрата новина е, че можеш да поправиш това. Запитай се: „Честна ли съм със себе си? Изразявам ли напълно това, което наистина мисля и чувствам?“

8. Потърси добри примери

Хората, които можем да вземем за пример имат голямо значение, защото се учим, наблюдавайки другите, откакто сме се родили. Дори ако родителите ти не са имали успешен брак, можеш да вземеш пример от други взаимоотношения. Наблюдавай двойки, които се уважават и се опитай да разбереш какво ги кара да бъдат заедно и да се подкрепят. Как си говорят и по какъв начин показват любовта си. Ако си задаваш тези въпроси, разбираш много за истинските взаимоотношения, вместо да се съсредоточаваш върху списък с неща, които не искаш в собствения си любовен живот.

Много хора работят в тази насока, променят очакванията си и се научават да приемат себе си такива каквито са. Направи и ти първата стъпка още днес!