Има случаи, когато щастието ни се изплъзва по някаква причина. Ако тя се корени във взаимоотношенията с човека до нас, понякога е достатъчно просто да поговорим открито с него. Друг път се налага да сменим партньора или за известно време да останем сами. Ето някои от признаците, които ни подсказват, че сме нещастни във връзката си:

Не ни приемат такива, каквито сме, или обратното

Много е важно човек да се чувства комфортно в собствената си кожа, а не винаги да внимава как се държи и какво казва. Нека да си спомним по какъв начин ни караше да се чувстваме любимият човек в началото на връзката ни и как изглеждаше той в нашите очи. Ако към днешна дата вече не ни приема и обича такива, каквито сме, или ние се опитваме изцяло да го променим, дали си струва да си вгорчаваме живота?

Нямаме си доверие

Едва ли има нужда да се споменава колко важно е взаимното доверие в една връзка. Липсата на уважение, непрекъснатото следене, тайното ровене в телефона – всичко това е индикация, че си нямаме доверие, което, от своя страна, неминуемо разклаща стабилността и щастието във взаимоотношенията.

Не искаме да се прибираме вкъщи

Всеки човек има нужда от лично пространство и от срещи с приятелите. Когато обаче прекарваме цялото си свободно време далеч от партньора си, това определено е индикация, че нещо във връзката не е наред. Всяка двойка минава през трудни моменти, но ако самата мисъл да се приберем в жилището, което делим със своята половинка, ни отблъсква, може би трябва да се разделим за известно време и да видим дали след това нещата ще потръгнат.

Само единият полага усилия в името на връзката

Когато единият от партньорите просто престане да влага енергия, това не е честно спрямо неговата половинка. Ако наистина държим на човека до себе си и го обичаме, усилията, които полагаме в името на връзката, няма да ни се струват безсмислени или твърде изтощителни.

Не ни интересува какъв ще е резултатът от поредното скарване

Начинът, по който се решават конфликтите, е от ключово значение за това колко стабилна са взаимоотношенията между двама души. Ако в началото сме се опитвали да бъдем по-търпеливи и уравновесени и споровете са били конструктивни, но вече ни е все тая дали след поредното скарване ще се разделим с партньора си, или не, може би е време да преценим заслужава ли си наистина да продължаваме по този начин.

Идеята да сме сами започва да ни се струва все по-примамлива

Когато сме с един човек дълго време, рутината неминуемо си казва думата. Но ако вместо да се опитваме да внесем разнообразие и да разпалим искрата във взаимоотношенията си, все по-често започнем да си мислим, че ще ни е по-добре да сме сами, това може да е знак, че щастието вече си е отишло.

Не можем да си представим общо бъдеще

В случай че нашата половинка не присъства в плановете ни за бъдещето или ни отблъсква самата мисъл да бъдем с човека до нас в дългосрочен план, вероятно няма да е лошо да се опитаме честно да си отговорим на въпроса дали изобщо сме щастливи и сега.

Имаме различни цели

Ако единият партньор е готов за семейство и деца, а другият иска например да пътува или да гради кариера, това може да породи проблеми. Когато отношенията станат сериозни, добре би било да обсъдим с половинката си плановете да бъдещето, за да си дадем сметка дали гледаме в една и съща посока.