Ако си в дълга и сериозна връзка, сигурно многократно си чувала въпроса – Е, кога ще се жените? Майка ти, баба ти и всичките ти неомъжени приятелки, на които просто им се ходи на сватба, трябва да се успокоят, защото отговорът е доста сложен.

Дори да сте заедно от няколко години, понякога не можеш да си абсолютно сигурна дали бракът ви ще просъществува.

Ако искаш да прибавиш малко наука и разум към чувствата, то ние ти предлагаме да погледнеш тези 9 признака, че той ще бъде страхотен съпруг. Те са подкрепени от експертите и множество проучвания, така че, ако той отговаря на тези изисквания, можеш да си спокойна.

1. Не започва да ти чете конско, когато му признаеш своя грешка

Когато му признаеш своя грешка, например че си затънала в дългове, той не започва да ти проповядва морал и не се паникьосва, а се опитва да подходи логично към проблема и да го реши заедно с теб. „Такава реакция показва зрялост, благосклонност и откритост“, казва експертът Джен Берман. „Партньорът ти ще бъде добър съпруг, ако може да приеме затрудненията ти, каквито са дълговете, и е готов да ти помогне, за да ги решиш.“

2. Насърчава излизането по женски

Можеш да си спокойна за брака ви, ако не чувстваш вина, когато излезеш навън по женски за една вечер (или отидеш на ваканция за цяла седмици). И още по-важното – той насърчава такива срещи, подхожда зряло и не се сърди, защото си предпочела приятелките си пред него. Експертите дори твърдят, че малките „почивки“ между двамата са много полезни за всяка връзка.

„Той иска да си независима и осъзнава, че имаш и друг живот извън връзката ви“, казва експертът Логан Левкоф.

3. Може да напише биографията ти

Все още обичате да водите дълги разговори, а вечерите ви са изпълнени с въпроси към другия и има още какво да научите за един за друг. Той сигурно вече знае какво те прави щастлива, но въпреки това проявява любопитство към теб и често ти задава въпроси за интересите ти, мечтите ти или детството ти.

„Това е в основата на всяка връзка, защото показва дълбочината на взаимоотношенията ви и неговото желание да те разберете по-добре“, казва Берман.

4. Приема приятелския ти кръг

Ако се обвържете за цял живот, това обикновено означава, че приятелите ти ще станат и негови приятели или поне ще се срещат доста често. Затова е важно той да приема приятелите ти и да цени хората, които са важни за теб. Това означава да е мил с приятелките ти и да не ревнува от приятелите ти мъже.

5. Той е готов да решава споровете ви

Човекът, с когото ще прекараш живота си, не трябва да се бои от деликатните въпроси.

„Не е важно никога да не се карате, важното е да не бягате от конфликта, когато възникне спор“, казва Берман. „Ако той не бяга, това показва, че наистина държи на връзката ви и на теб самата. Показва, че е отдаден и е достатъчно зрял, за да бъде в дългосрочна връзка.“

Така че трябва да се радваш, когато приятелят ти иска да решава проблемите ви, а не си изключва телефона, не излиза гневен от стаята и не омаловажа случващото се.

6. Няма нищо против да гледате романтични филми... от време на време

Разбира се, че не можете всеки път да гледате романтични комедии или всеки път ти да се налагаш какъв филм да изберете, но скорошни проучвания показват, че двойки, които гледат романтични филми заедно и после ги обсъждат, по-рядко се развеждат. Така че романтичните филми могат да заздравят връзката ви. Ако ти и твоят приятел гледате такива филми заедно (и той не мрънка през цялото време), това е един много добър знак.

7. Мрази изневярата

Това звучи очевидно, но си заслужава да го споменем. Според скорошни проучвания хората, които са изневерили веднъж, са 3,5 пъти по-склонни да изневерят отново. Това не означава, че напълно трябва да го отпишеш, ако някога е изневерявал, но експертите съветват да си поговорите сериозно по този въпрос и да разберете какви са възгледите и на двамата. Ако той се държи оправдателно и омаловажа изневярата, много е вероятно да не ти остане верен.

8. Приятелите му се женят

Ако често ходите на сватби на негови приятели, вероятно и той се замисля по този въпрос. „Ние дружим с хора, които се развиват с нашите собствени темпове“, казва Берман. „Така че, когато приятелите ни минават под венчилото, женитбата започва да ни се струва не чак толкова страшна.“

9. Усещаш, че той е Единственият

Можеш да си съставиш цял списък, който да ти подскаже, че той е сродната ти душа, но понякога най-важна е интуицията ти. И не се притеснявай, че сърцето ти може да те излъже, според експертите това чувство е много добър показател за здравината на връзката ви. Според някои проучвания интуицията и подсъзнателното усещане са по-точни индикатори за брачното щастие, отколкото разумната обосновка защо си с този човек. Така че, ако той е перфектен на хартия, но сърцето ти не трепка, когато мислиш за него, вероятно бракът ви няма да е особено успешен.