Тайното поглеждане на съобщенията на съпруга ви може да бъде наистина съблазнително, особено ако знаете, че никога няма да разбере за това малко злодеяние от ваша страна. В действителност, проучванията показват, че 34% от жените и 62% от мъжете тайно гледат телефона на партньора си от време на време. И причината за това не е само в ревността. Оказва се, че може да има някои по-дълбоки психологически мотиви, които могат да тласнат по-добрата ви половина да провери тези съобщения и други лични данни на телефона ви.

Открихме 8 причини, поради които партньорът ви може да се опитва да го прави тайно и какво означава това за вашата връзка.

Партньорът ви има ниска самооценка

Въпреки че той може да си мисли, че не може да се довери на другия човек, всъщност е точно обратното. В повечето случаи, когато някой преглежда текстовите съобщения, имейлите на партньора си и т.н., се притеснява, че не е достатъчен (или, напротив, прекалено много) и изпитва нужда да търси утвърждаване. Дори в стабилна, дългосрочна връзка тези хора вярват, че партньорът им заслужава някой по-добър и следователно може лесно да бъде привлечен към друг човек.

Не е доволен от връзката

В здравословната връзка и двамата партньори се доверяват един на друг безусловно и зачитат правата на уединение на другия, както и личното пространство и живота след времето, което прекарват заедно. Но ако някой от тях изпитва силен порив да гледа тайно телефона на другия, причината може да е сериозно да поставя под въпрос отношенията. Може би вашият партньор просто не е сигурен, че се насочвате в правилната посока. Или може би все още не е решил дали иска да бъде с вас или не. Така или иначе подобно поведение може да посочи, че вие и половинката ви имате напълно различни ценности и трябва да говорите за тях възможно най-скоро.

Може да мисли да ви изневери

Нездравословното любопитство към личния ви живот всъщност може да бъде предупредителен знак за вас, тъй като може да бъде проекция на дълбоките мисли на партньора ви. С други думи, ако човек подозира, че ще се случи нещо нередно или вече се случва, може би той е този, който всъщност извършва тези нередни действия.

Има проблеми с доверието

Доверието е в основата на здравите отношения. И колко лесно можете да се доверите на някого е силно повлияно от вашите минали преживявания. Така че, ако вашият партньор смята, че го лъжете, най-вероятно е бил лъгани или измамен в миналото. След такова лошо преживяване човек обикновено става свръхчувствителен и всеки невинен жест или дума, казана от вас, може да задейства алармата в ума му. В този случай вашата леко параноична половинка трябва да разбере, че поведението му е свързано със собствените му проблеми, а не с вашите действия.

Не е в състояние да постави здравословни граници

Във всяка връзка трябва да има граници, чието нарушаване никога не е редно и човекът до вас трябва да разбере това. Така че, ако изясните, че уважавате личното си пространство и няма да допуснете никой да го нахлуе, партньорът ви трябва да приеме нуждата ви от уединеност, дори ако е по-голяма от неговата. Невъзможността да поддържате тези граници, като постоянно проверявате телефона си, може да е първият знак, че ще се чувствате неудобно с този човек в бъдеще. По принцип, ако някой не обърне внимание на прости неща, които всъщност са важни за вас, вероятно е да наруши емоционалните, физическите или други граници, които сте задали.

Страхува се да говори открито

Ако сте забелязали, че по-добрата ви половинка се съмнява и е започнала да проверява телефона ви, вместо да изразява чувствата си открито и честно към вас, това може да е знак, че всъщност крие нещо. Или това са просто глупости или истински акт на измама, но можете да разберете само ако го попитате директно какво става. Достойният партньор няма да откаже поканата ви за разговор и ще бъде отворен да обсъди всичко, което се появи във връзката ви.

Нуждае се от внимание

Седнете и се опитайте да си спомните колко често сте разговаряли с партньора си през последния месец. Общувахте ли, както обикновено, или имаше значителен спад на времето, което сте прекарали заедно? Ако двамата не сте разговаряли много дълго време, просто сте намерили причината за странното поведение на партньора си. В някои случаи прекъсването на комуникацията кара човек да прави неща, с които не се гордее, като например да проверява телефона ви. Човекът до вас просто се чувства любопитен какво се случва в живота ви и иска да прекара повече време с вас, но по някаква причина не можете да се отворите за това.

Не е готов за сериозна връзка

Ако партньорът ви предпочита да провери телефона ви зад гърба ви, отколкото всъщност да разговаря с вас, това може да е знак, че просто не е достатъчно зрял, за да има връзка. Може да обясни поведението си по този начин - просто иска да знае кой ви се е обаждал и това е всичко, без ревност. Но вместо да играе тази игра, може просто да отиде направо при източника и да ви попита директно. Ако човек не може да ви зададе толкова прост въпрос, представете си как ще се почувства, когато трябва да говорите по по-сериозни теми, като например да живеете заедно или да планирате семейство. Така че, вероятно просто не е готов да изгради сериозни отношения в този конкретен момент.

А вие проверявали ли сте някога телефона на партньора си?