Когато актьорите се заемат с даден филм, трябва ясно да следват сценария му и да не спорят с екипа, докато най-добрите актьори понякога отправят искания, за които повечето никога не биха мечтали. Едуард Нортън, например, се смята за един от най-трудните актьори в Холивуд. Той толкова много редактира сюжета на „Американската история X”, че като видял крайния резултат, режисьорът поискал името му да бъде премахнато.

Поинтересувахме се кои други филми се модифицират заради някои нелепи искания от известни личности.

1. Анджелина Джоли пренаписва края на филма „Неуловим“

Анджелина искала да изключи всякаква възможност за участието си в продължението на трилъра „Неуловим”, поради което настоява героинята ѝ да умре в края на първата част. Тимур Бекмамбетов не е готов да я загуби и за първия филм и затова се съгласява да се съобрази с молбата на Джоли.

2. Самюъл Л. Джаксън не иска да участва във филм, ако името му няма да бъде „Змии в самолета“

Актьорът признава, че се е съгласил на ролята в комедията "Змии в самолета" само заради смешното ѝ име. Когато решават да преименуват филма на „Pacific Air Flight 121”, той поставя ултиматум - или заглавието на филма ще бъде „Змии в самолета”, или той ще напусне. Екипът на снимачната площадка трябвало да изпълни желанието на звездата.

3. Шрек трябвало да бъде сменен заради шотландски акцент

Майк Майърс, който озвучава Шрек, предлага интересна характеристика за необичайния си герой до края на работата си с него. Струва му се, че зеленото чудовище ще звучи по-правдоподобно с шотландски акцент. Ето как Майърс иска да подчертае разликата между Шрек и другите герои, които общуват на стандартен английски. За да не загубят основния глас в анимационния си филм, компанията трябвало да се съгласи и да похарчи 5 милиона долара (което е 10% от общия бюджет), за да се озвучи отново целия филм.

4. Мишел Родригес се бори за вярността на героинята си

Според оригиналната версия на сюжета на „Бързи и яростни“, Лети е трябвало да предаде Доминик, но актрисата Мишел Родригес е била смутена от този сюжет. Звездата е била готова да откаже ролята, ако екипът не се съгласи да промени сюжета и молбата ѝ е удовлетворена.

5. Дензъл Уошингтън е против романтичните отношения между героя си и героинята на Джулия Робъртс

За тъмнокожия актьор е изглеждало, че феновете му ще бъдат обидени от екранната му романтика с момиче със светла кожа. Ето защо Дензъл Уошингтън поискал да има отклоняване от сюжета на книгата за филма „Версия пеликан“. Режисьорът трябвало да се съгласи поради клауза в договора на звездата, която гласи, че няма да се съгласи на нещо, което противоречи на неговите убеждения.

6. Том Круз иска повече екранно време

В оригиналния сюжет на филма „Мумията“ времето на екран на героя на Том Круз и на мумията са приблизително равни. Актьорът се разстройва, че няма да бъде основната личност в този екшън филм и иска режисьорът или да увеличи сцените му, или да напусне снимачната площадка. Създателите на филма последвали желанията на звездата. Лентата получи многобройни награди, включително „Златна малинка“ за най-лош актьор.

7. Криспин Глоувър толкова не бил доволен от своите реплики, че решил да мълчи през целия филм

Антъни от „Ангелите на Чарли“ от 2000 г. не е трябвало да мълчи през целия филм. Работата е там, че Криспин Глоувър не харесвал сценария и изобщо отказал да каже нещо във филма. Звездата успява да предаде тези пожелания и на режисьора.

8. Даниъл Дей-Люис искал да бъде наричан "президент"

Понякога молбите на знаменитостите превръщат добрите филми в гениални. Точно това се случва по време на снимките на биографичния филм „Линкълн“. Даниъл Дей-Люис, който изигра главната роля в него, искал да бъде наричан "президент" на снимачната площадка и отказва да комуникира, с който и да е от британците, които работят върху филма. В крайна сметка той успява да влезе в ролята толкова добре, че филмът получи 2 „Оскара“.

Представете си, че вие самите сте известни актьори. Какви искания бихте имали?