Веганска вечеря, пътуване към различни поколения, къща сред природата – за това ще говори всеки пътешественик тази година!

От насладата от говеждо карпачо в малко италианско бистро в Емилия-Романя, Италия до покоряване на снежни върхове и назъбени фиорди в Северна Патагония - вече планираме почивката си за 2018 година. Макар да знаем къде искаме да пътуваме, е време да започнем да мислим какво смятаме да правим, когато стигнем там. Вижте кои са тенденциите при пътуванията тази година и задоволете страстта си към пътешествия.

Уелнес ваканция

Йога, сърф, преходи с велосипед и туризъм - пътуванията, благоприятни за здравето, никога не са били толкова популярни. С „умното движение“, прогнозирано като топ уелнес тенденция за тази година от сайта Health And Fitness Travel, луксозните хотели, спа курортите и туристическите организации се стремят да го осигурят на пътуващите, които искат да обогатят преживяванията си. Ако искате да обърнете внимание на здравето си, подарете си спа преживяване в околностите на Португалия, Бразилия и Филипините, „умни тренировъчни седмици“ в Испания и Индия и обиколки с велосипед около Бали и Перу.

Зимата се превръща в най-предпочитания сезон за почивки

След почивните дни за Коледа, планираме с нетърпение следващата си голяма почивка през най-студения сезон. Зимните фестивали се превръщат в основна атракция за пътуващите по света, а фестивалът на ледените скулптори в Харбин, Китай привлече над милион посетители миналата година. Може да посетите и Лапландия или да тръгнете по стъпките на северните елени в Русия.

Почивка на разсрочено плащане

Това е вариант за пътешестениците, които не разполагат с много средства. Вече може да си позволите онази почивка в Перу.

"Модерни къщи"

Независимо дали става дума за пекарна в Париж, само на няколко минути от Айфеловата кула или една нощ в леден хотел в Исландия, уникалните и нетрадиционни идеи са предпочитани от любителите на пътешествията. От Airbnb прогнозират, че извънградските апартаменти ще бъдат сред топ тенденциите за 2018 г., като резервациите на къщи сред природата са се увеличили със 700%. Уеб сайтът предлага и преживяване в палатки, къщи на дървета, риокани (традиционни японски хотели) и юрти за търсещите приключения.

Вегетарианско и веган пътуване

Във Великобритания има повече от три милиона вегетарианци и приблизително 2000 души, които се отказват от месото всеки ден. Така че, не е изненада, че когато вегетарианците пътуват, вземат предвид хранителните си нужди. Сайтът Lonely Planet насочва пътешествениците към Soul kitchen в Париж. „Близо до базиликата Sacré-Coeur на върха на хълма, Soul Kitchen лесно се отличава сред очарователните кафенета на Монмартър. Управлява се от три жени, чиято любов към храната успешно се вписва към търсенето на пазара (половината от менюто е вегетарианско)“, пише говорителят на Lonely Planet Реджис Сейнт Луиз.

Като алтернатива, може да посетите Италия (която се гордее с най-висок дял вегетарианци в Европа) или Индия (с приблизително 500 милиона), за да си подарите кулинарни изкушения без месо.

Пътуване на различни поколения

Забравете скучните пътувания с кола и бордовите игри по време на семейните празници. Според Airbnb ваканцията на няколко поколения - да, с майка, баща, баба и дядо – се завръща. Независимо дали става дума за пътуване с влак в Германия или за следобед, наслаждавайки се на термалните бани в Будапеща, е време да се обърнем към неочакваното (и нашите семейства). Но може би няма да изберем да отидем на баня заедно.

Изследователски пътувания

Продължаваме с вълнуващите преживявания. От Lonely Planet смятат, че изследователските круизи с малки кораби в далечни страни все повече се търсят от жадните за приключения туристи. Много такива круизи поставят акцент върху отговорността и екологичните практики. Това е перфектното пътуване за тези, които искат да са близо до природата през 2018 г.

Революция в румсервиза

Понякога няма нищо по-хубаво от това да се отпуснете в халат в хотелската стая, да скочите в леглото, покрито с египетски памук и да се насладите на предлагания румсервиз. За щастие, туристическата индустрия е наясно с нуждата ни от релакс в стаята, затова вече се предлага кухня със звезда „Мишлен“. Пъдпъдъчи яйца в трюфелово масло? Изкушаващо, нали? В хотел „Риц“ в Бахрейн се сервират подобни ястия от всички краища на света. Има голям избор - предлагат се арабска и бахрейнска закуска, дори оманска кесадия с омар. Бон апети!

Подарете си вълнуващо пътешествие и невероятни спомени, като изберете идеалните за вас изгодни оферти за пътуване.