Тялото е невероятен механизъм. То ни говори на свой език. Дава ни инструкции – как да живеем, какво да променим, от какво да се отърсим. Убедете се сами...

1. Болки в главата

Честото главоболие е признак за твърде много стрес в ежедневието ви. Отделете време за релакс и освобождаване от напрежението. Отделете време за себе си. Медитирайте. Четете книги. Разхождайте се навън. Спортувайте. Важно е едно – намерете начин да се разтоварвате.

2. Болки във врата

Болките във врата показват, че имате проблем с това да простите на някого. Или на себе си. Приемете, че никой не е безгрешен. Приемете, че всеки има своите уроци, които трябва да научи. Приемете, че болката, която сте преживели или сте причинили, е била част от пътя ви. И продължете.

3. Болки в раменете

Болките в раменете индикират, че носите на плещите си тежък емоционален товар. Оттам идва и изразът „тежи ми на раменете”. Фокусирайте се върху това как да се справите с този проблем. Намерете начин да се отърсите от него. Преди всичко: помислете има ли смисъл изобщо да го носите на плещите си.

4. Болки в горната част на гърба

Болките в горната част на гърба са сигнал, че имате нужда от повече емоционална подкрепа. Че усещате нейната липса. Че се чувствате недостатъчно обичани и разбирани. Ако нямате партньор до себе си, време е да отворите сърцето си за срещи с нови хора. Ако сте във връзка, поговорете с половинката си.

5. Болки в долната част на гърба

Болките в долната част на гърба показват, че се тревожите твърде много. Опитайте се да не мислите за бъдещето. Живейте тук и сега. Започнете да се наслаждавате на момента. Ще видите, че тогава тревогите ви сами ще намалеят. Ще избледнеят. А на тяхно място ще дойде усещането за щастие и спокойствие.

6. Болки в ръцете

Болките в ръцете говорят за това, че е време да промените живота си. Ако ръцете ви често изтръпват, значи животът ви се намира в застой. Време е да вземете дълго отлагани решения. Време е да се промените. За да се промени и животът ви. Не забравяйте, че притежавате по-голяма сила, отколкото предполагате!

7. Болки в дланите

Болките в дланите показват, че сте се изолирали от останалите. Имате нужда да допуснете другите до себе си. Потърсете нови приятелства. Или подновете старите. Излезте от самотата и изолацията. Дайте шанс на хората – сред тях наистина има прекрасни души, които заслужават да бъдат допуснати в живота ви.

8. Болки в краката

Болките в краката са сигнал, че ви е страх. Страх да направите първата крачка. Може би имате нужда да си тръгнете от нещо? Или от някого? Може би имате нужда да се приближите към нещо? Или към някого? Не се страхувайте. Правете малки крачки. Те ще ви отведат до голямата цел.

 

Автор: Неизвестен