Добрият метаболизъм е мечта на всеки, който се стреми да има красива фигура. За щастие има начини да се ускори и ние бързаме да ги споделим.

1. Привиквайте с по-ниски температури

Може би един от най-мързеливите начини да започнете битка за красива фигура е да намалите температурата в стаята с помощта на климатик или вентилация до около 20 ° С. Проучване потвърждава, че хладният въздух стимулира производството на "добрата" кафява мазнина, която спомага за запазването на топлината и изгарянето на "лошите" мастни запаси.

2. Не се изморявайте с упражнения

Забравете за изтощителните тренировки: учените установили, че хората, които са се занимавали с кратко интензивно трениране (5 серии от 30 секунди), са изгаряли 200 калории повече! Бързо и ефективно - това не е ли мечта? Така че ще ви трябват буквално няколко минути, за да стимулирате метаболизма и резултатът няма да закъснее.

3. Яжте морско зеле

Може би това не е най-любимата ви храна, но определено е изключително полезна. Благодарение на фукоксантина, който се съдържа в морското зеле, липидният метаболизъм се подобрява и рискът от затлъстяване намалява. Добра причина да разнообразите диетата си, нали?

4. Намалете светлината преди лягане и яркостта на екрана

Твърде силната светлина и ярките екрани на съвременните смартфони разрушават производството на мелатонин - хормон на съня. Вследствие на това може да настъпи безсъние, метаболизмът се забавя и се произвежда хормонът лептин - затова много хора, страдащи от безсъние, изпитват глад. Приглушете светлината вечер, намалете яркостта на екрана до минимум - и ще заспите здрав сладък сън.

5. Включете в менюто си зехтин екстра върджин

Здравословните мазнини, като например зехтина, са не само полезни, но и подпомагат работата на организма, като намаляват чувството за глад. Изберете само масло, обозначено като екстра върджин – именно в него има максималното количество полезни вещества.

6. Добавете горчица към храната

Учени от Политехническия институт в Оксфорд са установили, че ако изядете 1 чаена лъжичка горчица, метаболизмът се повишава с 25% в рамките на следващите няколко часа след хранене. Любители на горчицата, радвайте се!

7. Заложете на ароматерапия

Етеричните масла не действат като магическа пръчка, но ще спомогнат за ускоряване на метаболизма, намаляване на апетита, както и за подобряване на настроението и храносмилането. Маслото може да се прибави към крем за тяло или да се вдишва с аромалампа: мента, грейпфрут, бергамот, канела, лимон и джинджифил.

8. Пийте японски зелен чай матча

Японският чай матча - това е просто божествена находка за всеки, който иска да подобри метаболизма и просто да се погрижи за здравето си. Ценителите на тази напитка са уверени, че матча носи на тялото толкова ползи, колкото 10 чаши зелен чай (който също ускорява обмяната на веществата), освен това има висока концентрация на антиоксиданти.

9. Усмихвайте се по-често

Това е забавно, но смехът не само подобрява настроението, но и помага за изгарянето на калории. Не се отказвайте от удоволствието да се забавлявате и да се усмихвате по-често - тялото ще ви бъде благодарно, а красивата фигура няма да ви кара да чакате дълго.