Външността често лъже и много от това, което си мислите, че знаете за екстровертите, е напълно погрешно.

1. Ние сме уверени на 100%

Всички екстроверти го чуваме толкова често! Понеже обичаме да разговаряме и да се запознаваме с нови хора, това означава, че сме уверени в себе си, нали? Е, това невинаги е така. Много често екстровертите сме несигурни в себе си, но енергията на хората ни зарежда и нерядко използваме своята екстровертност, или бъбривост, като щит.

2. Ние не сме добри приятели

Само защото обичаме да се запознаваме с нови хора, това не означава, че забравяме старите си приятели. Напротив, повечето от приятелите ни са до нас от дълги години. Екстровертите не се отегчаваме лесно от онези, които обичаме, не зарязваме гаджетата си, защото ни е станало скучно, и ни пука, и още как ни пука! Може би понякога не се справяме много успешно в изразяването на любовта ни, но наистина ни пука за онези, които обичаме. Освен това не харесваме всички и не се разбираме с всички, ние също можем да бъдем придирчиви и да подбираме събеседниците си.

3. Мразим самотата

Екстровертите се плашат от самотата, нали? Е, невинаги. Някои от нас са много чувствителни и понякога имат нужда да останат сами, за да си починат от всичката врява. Всеки, независимо дали екстроверт, или интроверт, има нужда понякога да остава сам. Когато съм сама обичам да фантазирам или да записвам идеите си, да описвам случките от седмицата, които са ми направили най-силно впечатление, или да анализирам най-належащия проблем, който не ми дава мира.

4. Ние сме повърхностни

Това е едно от най-обидните твърдения за екстровертите. Само защото обичаме да общуваме с повече хора и нямаме нищо против „празните“ приказки, не означава, че не се вълнуваме от нищо по-дълго. Вътрешно кипим от идеи, а главите ни са пълни с експлозии, фойерверки, хаос и планове. Екстровертите не са толкова повърхности и кухи, колкото си мислите.

5. Флиртуваме непрекъснато

Екстровертните жени постоянно са обвинявани в това, че флиртуват и дават „лъжливи“ сигнали на мъжете. Ако говорим с един мъж, излиза, че говорим с него не е защото обичаме да се запознаваме с нови хора, а защото флиртуваме. Ако му се усмихнем, не е защото разговорът ни е приятен, а сигурно защото искаме нещо повече. Всичко е флирт в очите на онзи, който го търси. Нека ви кажа – ако една екстровертна жена флиртува с вас, ще разберете много лесно и признаците ще са недвусмислени.

6. Винаги сме щастливи

Още едно дръзко предположение. Само защото се смеем и шегуваме постоянно, не означава, че във всеки миг сме искрено щастливи. И ние изпитваме съмнения, тревоги, вина... просто обичаме да ги прикриваме зад усмивката си. Да караш другите да се смеят, е най-добрият защитен механизъм.

7. Не умеем да изслушваме

Когато говориш много, хората автоматично решават, че не си добър слушател и не се интересуваш от чуждите истории, а най-важното за теб е да плямпаш. Това не е вярно, за екстроверта няма нищо по-приятно от това да опознава хората, а това става чрез слушане. Освен това сме много добри в даването на съвети, защото обикновено имаме богат житейски опит.

8. Не харесваме интровертите

Понякога интровертите са истинска загадка за нас, но това не означава, че не ги харесваме. Често екстровертите откриват най-добрия си приятел или любовта в лицето на интроверт, защото двамата се допълват идеално. А в крайна сметка няма значение дали сте интроверти, или екстроверти, важното е да обичате себе си и да се приемете такива, каквито сте.

9. Отчаяно търсим внимание

Нямаме нужда от светлините на прожекторите и не се изявяваме като звезди и примадони. Зад усмивката и веселото ни настроение няма подмолен мотив. Не сме разговорливи и не сипем шеги само и само да отвлечем вниманието от другите, просто сме си такива, независимо дали ви харесва, или не. Някога такива твърдения ме нараняваха, но в крайна сметка не мога вечно да се извинявам за това, което съм.