1. Можете да прекарате цяла вечност в собствената си компанията, без да се отегчите.

2. Уикендите предпочитате да сте навън сред природата, вместо да сте някъде на купон и да се "социализирате".

3. Дразните се, когато някой до вас говори твърде високо и ви пречи да се фокусирате върху собствените си мисли.

4. Koгато срещу вас се задава познат, с когото няма какво смислено да си кажете, освен да си размените повърхностни реплики, предпочитате да извърнете глава и да се направите, че не го виждате.

5. Приятно ви е да излезете сами и да седнете в някое заведение с книгата или лаптопа си, или просто с чаша капучино пред себе си.

6. Най-често предпочитате да си "чатите", вместо да говорите по телефона.

7.  Често се чувствате неразбрани, а в същото време ви се струва, че вие самите разбирате всички (и обикновено е така).

8. Обичате да стоите до късно нощем, защото тогава е времето, когато най-сетне можете да остана насаме със себе си и с мислите си.

9. Дълбоко в сърцето си сте истински романтик, който вярва в срещата със сродната душа (която предпочитате да чакате, вместо да си губите времето с мимолетни връзки и безсмислени контакти).

10. Случва ви се да изключвате, докато другият ви говори за неща, които не ви интересуват (мислите в главата ви са далеч по-интересни!).

11. Често не вдигате телефона, дори когато е пред вас, просто защото не ви се говори (не само с този човек, а по принцип).

12. Премисляте всичко отново и отново, докато не ви заболи главата или докато не заспите (за да продължите отново на другия ден).

13. Некомфортно ви е, когато непознати ви заговарят (било в магазина, в градския транспорт, било на улицата).

14. Предпочитате да вършите всичко сами (не само защото не сте свикнали да искате помощ, а и защото не обичате да обяснявате какво, защо и как трябва да се направи).

15. Поредното гости, на което трябва да отидете (или което трябва да имате вкъщи) се отлага? О, какво облекчение!

16. Обичате да се разхождате безцелни по улиците (просто защото това си е време "само за вас").

17. Не ви привлича мисълта да създавате нови приятелства (дори да смените града или държавата) - имате си достатъчно и истински.

18. Натоварвате се, когато трябва да водите празни разговори с хора, които са ви безразлични; по-скоро бихте мълчали и странили от такива контакти - типични за фирмените партита и бизнес коктейлите, които, именно поради тази причина, не обичате.

19. В главата си водите повече разговори, отколкото на живо.

20. Хората често ви казват, че трябва да сте "по-социални", докато вие си мислите, че те самите трябва да станат малко по-самовглъбени и осъзнати.