1. Интровертите са най-добрите слушатели

Те умеят да се поставят на мястото на другия. Освен това знаят, че няма по-голяма подкрепа от това да позволиш на другия да сподели всичко с теб – без да го осъждаш, без да се опитваш да му налагаш мнението си, без да го поучаваш. Интровертите ще те изслушат. Отново и отново. Без да те прекъсват. Без да се отегчават. Без да се уморяват.

2. Интровертите обичат да бъдат насаме с любимия

Те се чувстват най-щастливи, когато са сами с човека, когото обичат. Нямат нужда от шумни компании. Нямат нужда от други хора. Почиват си най-добре и се забавляват най-добре, когато са с любимия. Какво по-прекрасно чувство да знаеш, че си напълно достатъчен на човека до себе си?

3. Интровертите са верни

За тях да се разкрият пред някого, да го допуснат в сърцето си, изисква усилие. Те не започват връзки необмислено. И не рискуват връзките си необмислено. За тях верността е най-висше качество. Спойката, без която любовта между двата души не може да съществува.

4. Интровертите виждат нещата в дълбочина

Те умеят да виждат истински важните неща в живота. Знаят за кое си струва да се бориш и за кое – не. И знаят, че нищо не заслужава повече отдаденост от любовта. Нито парите, нито кариерата, нито славата, нито забавленията. Интровертите просто знаят, че всичко е преходно. Освен истинската любов.

5. Интровертите са реалисти

Те са здраво стъпили на земята. Знаят как да изградят истински устойчива връзка. Знаят как да помагат на другия да бъде себе си – защото знаят, че никой не е идеален. Не са идеални хората. Не са идеални и връзките. Ако бяха – нямаше да се развиване. Интровертите знаят, че любовта идва в живота ни, за да ни научи да бъдем търпеливи. За да се научим да чуваме и усещаме другия. За да се научим да живеем истински.

Автор: Неизвестен