Направило ли ви е впечатление, че всички успешни хора по принцип си приличат и имат общи навици? Ето защо:

1. Те винаги са готови да учат

Според статистиката 88% от богатите хора в продължение на поне 30 минути на ден отделят време за самоусъвършенстване. Те не четат книги за удоволствие или емоции. Те избират образователни публикации, от които могат да научат много. Това са както тематични произведения, свързани с тяхната професия, така и биографии на успели хора.

2. За да повишат ефективността си във всички сфери те се занимават със спорт

76% от заможните хора се занимават със спорт в продължение на поне 30 минути на ден.
Мисловният процес на човек, който не се занимава със спорт, тече много по-бавно и има по-малко енергия. Занимавайте се с това, което ви харесва - йога, бягане, катерене, каране на ски. Спортът помага да се разсеете от ежедневните задачи за малко и след това да пристъпите към тях с нови сили.

3. Те не просто харесват работата си, те я обичат

Ако обичате своята работа, може да спечелите в пъти повече. Истинският интерес и желание да достигнете нови висоти са основните двигатели на успеха. 

4. Те никога не се отказват

92% от заможните хора са разбрали, че са станали богати, защото никога не са се отказали. Този, който полага усилия винаги очаква равностойна награда. Въпреки че това може да бъде предхождано от рискове, възходи и падения, най-важното е да не се отказвате.

5. Те общуват много

88% от богатите вярват, че правенето на пари зависи от общуването.
Създавайте връзки, срещайте се с нови хора и обсъждайте с тях делата си. Може да научите много нови неща.

6. Те следят новините

94% от милионерите всеки ден четат новините. Почувствайте себе си в центъра на събитията. Бъдете в крак с новите тенденции. Никой не знае какво може да повлияе на бъдещето на вашия бизнес.

7. Те спестяват много

88% от заможните хора признават, че икономиите са изиграли важна роля в развитието на техния успех. Спрете да трупате вещи. Защо ви са необходими 30 броя тениски и 15 чифта панталони? Посветете времето си на самоусъвършенстване и натрупване на нови знания. Опитвайте се да заделяте 50% от приходите си за инвестиции. Колкото повече инвестирате, толкова повече може да получите.

8. Те са открили успешен наставник

93% от богатите хора казват, че са постигнали успеха си, благодарение на наставник си. Това е човек, който има богат опит и е запознат с всички подводни камъни. Намерете си такъв наставник. Той не само ще ви помогне да постигнете целта си по-бързо, но и ще ви предпази от грешки.

9. Те се обграждат с милионери

86% от по-заможните общуват предимно с други богати хора. Успешните хора следват местните общности на влиятелните хора. Те също така често посещават различни тематични събития. Създайте връзки с тях. Слушайте внимателно какво казват.