Всеки ден кожата ни е изложена директно и индиректно на негативните фактори на заобикалящата ни обстановка. Прах, UV лъчи, химикали, токсини са само част от нещата, които засягат кожата. С течение на годините се случват някои промени по лицата ни като бръчки и тъмни петна. За да ги намалим и да запазим кожата си възможно най-млада, трябва да превърнем тези неща в свои навици:

1. Свалете грима си

Винаги сваляйте грима си преди лягане. Позволете на порите си да дишат и предотвратете запушването им. Запушените пори причиняват появата на тъмни петна, акне и други увреждания на кожата. След сваляне на грима, нанесете хидратиращ крем.

2. Използвайте тоник

Преди да легнете, почистете лицето си с тоник. По този начин възстановявате естествените нива на pH на кожата си и подобрявате устойчивостта ѝ срещу бактерии и други микроорганизми. Тоникът не само ще почисти кожата ви, но и ще я хидратира и тонизира.

3. Мийте зъбите си

Този навик засяга не само красотата, но и здравето ви. Подържайки добра орална хигиена, предотвратявате развитието на микроорганизми, инфекции, микроби и кариеси.

4. Поставете околоочен крем

Крем, който да хидратира тънката кожа под очите, е най-добре да се прилага след почистване на грима. Той ще овлажни кожата и ще намали видимостта на тъмните петна и бръчки в тази зона.

5. Намажете краката си с крем

Измийте краката си с топла вода и нанесете крем на стъпалата си, масажирайки ги нежно. По този начин предотвратявате напукването на петите и появата на сухи петна.

6. Използвайте копринени калъфки

Коприната е богата на естествени протеини и киселини, които ще помогнат в процеса на подържане на кожата ви здрава и млада. Заплитането, увреждането и късането на косата също ще намалее.

7. Сън за красота

За да презаредим батериите се нуждаем от седем или осем часа сън. През това време клетките ни се регенерират и растат. Достатъчният сън е важен за младежката визия и предотвратяването на бръчки, тъмни петна, които развалят добрия вид на кожата.

Легнете си рано и без телефон, изключете телевизора и се насладете на душ или топла вана преди това.

8. Приберете косата си

Винаги спете с прибрана коса, защото така не само няма да се заплита, но и няма да се докосва до лицето ви, когато спите. Това е важно, защото косата задържа мръсотия и мазнини, които могат да причинят пъпки и акне.

9. Намажете ръцете си с крем

Преди да си легнете, измийте добре ръцете си, подсушете ги и нанесете крем. Така ръцете ви ще изглеждат деликатни и свежи.