Още от днес прескочете ежедневната прогноза за времето и започнете един наистина интересен разговор с половинката си.

Изследване от областта на психологическите науки твърди, че хората са по-щастливи, когато прекарват повече време в дискутирането на смислени теми, отколкото в дребните разговори.

Това означава не просто да изредите събитията от деня и да легнете на дивана, а да проведете смислен разговор с партньора си за нещата, които имат значение и за двама ви.

Разговорите на 79 студенти са били записани и анализирани, като първоначално те говорили на теми, като например какво ще си купят за вечеря и времето навън, а след това заговорили за образование, философия и религия. Резултатите показват, че само 10% от изследваните са били емоционално задоволени от първия тип беседа.

Ето защо ви препоръчваме да си налеете питие, да се настаните на уютното канапе и да започнете един смислен разговор. Ето ги 9-те неща, за които щастливите двойки си говорят редовно:

 

Смущаващи моменти

Ако се притеснявате да споделяте неловките моменти от гимназията с партньора си, то на кого друг ще можете да разкажете? Не се страхувайте да захванете темата, ако все още не сте обсъждали тези неща. Повярвайте ни, не бихме се изненадали, ако неговите истории (гафове) са дори по-смешни от вашите.

Политически гледни точки

Как наистина се чувствате за следващите избори и кандидатите. Не е нужно да се съгласявате помежду си абсолютно винаги. Добрата връзка означава двете страни да могат свободно да обсъждат собствените си философии, без да възприемат като обида противоположната гледна точка.

Страховете си

Тук нямаме предвид да обяснявате колко ви е страх от паяци или червеи. Говорим за съществените неща. Какво ви притеснява? Какво искате да подобрите в себе си? Какви са “скритите в гардероба ви скелети”? Не е лесно да сте напълно открити и уязвими, но по този начин половинката ви ще може да ви разбере по-добре.

Светът около вас

В ерата на постоянния информационен поток е почти невъзможно да бъдем наясно с всичко, което се случва около нас. Тук е мястото, където работата в екип влиза в действие. Попитайте партньора си за интересите му - коя книга чете, какво е гледал скоро по телевизията или дали му се е случило нещо интересно, което иска да сподели с вас. Дали иска до посети някое ново и необичайно място. Това ще помогне да развиете взаимен интерес към нещата, които вълнуват и двама ви.

Детството

Разпитайте го какъв е бил той като дете. Дали лесно се е сприятелявал? Какви приятели или интереси е имал? Какви игри харесва? Какъв е бил в училище - отличник или разбойник? Разговорите за детството винаги са забавни, но също така те ще ви помогнат и да разберете какъв е бил човекът до вас преди и как с времето се е оформил като личност.

Минали връзки

Това е деликатна тема, защото никой не иска да слуша как половинката разказва за бившите си. Тук трябва да усетите разликата между копнеж за миналото и простия разказ за случилото се преди. С достатъчно практика и откровеност щастливите двойки се научават как да се обръщат към миналите връзки, без неволно (или волно) да правят сравнения.

Семейство и родители

Връзката на човека с родителите му (и братята, и сестрите, ако има такива) е от първостепенно значение. Това показва в каква среда е израснал и възпитаван. Ако искате да знаете дали човекът до вас е сериозен относно създаването на семейство, то опознайте връзките му с неговото. Бъдете внимателни и той сам ще се разкрие пред вас. 

Телевизия и филми

В сравнение с политиката и страховете, говоренето за телевизия и филми сигурно ви изглеждат доста маловажни. Д-р Мехъл обаче, класифицира тези дискусии като “Разговори на едно по-дълбоко ниво”. Предпочитаният тип филми и персонажи, може да разкаже много за човека. Започнете разговора, изслушайте го, не се сърдете, ако той не хареса любимиявВи филм, но и вие не критикувайте неговия предпочитан жанр, ако се различава от вашия.

Бъдещето

Има ли по-вълнуващи разговори от тези за бъдещето? Тук не казваме, че трябва да оказвате постоянен натиск върху него с цел да изцедите всеки негов план, но вярваме, че трябва открито да говорите за бъдещето. Не се страхувайте да попитате какви са целите му, мечтите му и към какво се стреми в живота. Това са разговори, които всяка двойка трябва да проведе в даден момент. Мъжът, който ви допуска до себе си и не се страхува от непознатото, със сигурност е човек, с когото си заслужава да споделите бъдещето си.

Елинор Рузвелт е казала: “Големите умове говорят за идеи, малките умове обсъждат хората”. Затова не се колебайте, изберете някоя от посочените теми и заздравете връзката си още сега.