Кога една жена е зряла? На колко години е? На 25? На 50? В действителност, възрастта не играе никаква роля! Може да бъдеш зряла, макар и още младо момиче, а може и да си останеш наивна, дори вече да имаш внуци.
Зрелостта не е възраст, а отношение към живота. 

1. Тя е емоционално стабилна

Зрялата жена не се тревожи за дреболии. Тя разбира добре другите, защото е в хармония със себе си и своите емоции. Всяка ситуация е винаги под неин контрол и тя много добре знае как да се справя с проблемите. Когато се сблъска с трудности, тя прави всичко възможно за тяхното безболезнено разрешаване.

2. Тя не се страхува да изрази своето мнение

Зрялата жена наистина вижда нещата в истинския им вид и не се опитва да "подслади ситуацията". Тя е в състояние да изрази мнението си, така че никой да не бъде наранен. Не се страхува да говори истината и е подготвена за факта, че на някой това може да не се хареса. Ако една зряла жена вижда, че между нея и най-близките ѝ хора, има някакви недомлъвки, тя предпочита да обсъди ситуацията спокойно.

3. Тя поема част от отговорността за връзката

Зрялата жена не отхвърля своята отговорност за отношенията, макар че обича да си помечтае малко – такива сме ние жените! Такава е нашата природа. Ние сме чувствителни и понякога намираме уединение и спокойствие в мечтите. Но зрялата жена никога не приема една връзка за даденост и знае, че трябва да работи върху нея непрекъснато.

4. Тя говори по-малко и действа повече

 

Разбира се, една зряла жена умее компетентно и ясно да изразява своите мисли, но не забравя да изпълни и плановете си. Ако е решила, че нейният дом ще стане още по-красив и уютен с този полилей, тя ще отиде и ще го купи, без да го обсъжда за стотен път.

5. Гледайки към нея, всички се усмихват

Нейният маниер да разговаря, да се смее и да дава съвети привлича всички наоколо. Само да се появи някъде и всички веднага са привлечени от нея. В зрялата жена има нещо тайнствено и  притегателно, от което са във възторг както жените, така и мъжете.

6. Зрялата жена не спори, а се адаптира към ситуацията

Тя никога не спори за безсмислени неща. Ясно и точно изразява своята гледна точка, подкрепяйки я с аргументи. Ако събеседникът и зрялата жена имат коренно различна гледна точка, тя ще намери начин да постигне консенсус.

7. Тя уважава по-възрастните и обича децата

Тя цени всички около нея. Една наистина зряла жена обича да прекарва времето си с децата и уважава всички, които я заобикалят, въпреки различните им възгледи и интереси.

8. Тя разбира

Зрялата жена разбира, че плановете не винаги се сбъдват и на пътя, по всяко време, може да застанат различни трудности. Всеки проблем я прави по-силна, а не я озлобява.

9. Не прави едни и същи грешки

Сблъсквайки се с даден проблем, една зряла жена го решава, прави си съответните изводи и излиза от него с достойнство. Тя не влиза в една и съща река два пъти, а научения вече урок запомня за цял живот.

Зрялата жена е едновременно и силна, и нежна. Тя знае как да се справи с всички трудности, но сърцето й е винаги отворено за любовта. Близо до нея винаги е топло и уютно. И, разбира се, зрялата жена, прочитайки тази статия, не започва да проверява трескаво, дали всички изброени неща се отнасят за нея. Тя вече си го знае, защото е мъдра и умна.