На теория всички подкрепяме равенството в любовта, но на практика някои са по-равни от други. Дали сме напълно откровени със себе си или понякога обичаме да използваме другия? Или пък позволяваме да ни използвате?

Днес ви представяме 9 често срещани ситуации, които показват, че уважението помежду ви се е изпарило и може би е добре да преосмислите връзката си.

Неравностойно харчене за лични нужди

Всеки ден пазаруваш за двама ви и готвиш закуска, обяд и вечеря, защото той има голям апетит, но го мързи да си мръдне пръста? Трябва да започнеш втора работа, защото не можеш да си позволиш всичките прищевки на жена ти? Единият харчи парите си за домакинството, а другият пилее своите за лични удоволствия? Не е честно!

Единият не се чувства като у дома си

Апартаментът, в който живеете не е общ? И това непрекъснато ти се натяква? („Аз съм си вкъщи, ще си правя каквото си искам!“) Въпреки че делите всички сметки, чистите наравно, пак не си достойна, за да си собственица на този дом, ти си само наемател. Това не е нормално!

Илюзорната финансова независимост

Не си помагате финансово, когато единият има проблем, защото знаете, че парите рушат взаимоотношения. Хората дори са казали: „Ако искаш да загубиш приятел, дай му пари назаем.“ И все пак вие сте двойка и трябва да се подкрепяте!

Не можеш да се опреш на другия

Знаеш, че не бива да се разболяваш, защото никой няма да се погрижи за теб? Мислиш си, че не е нужно да се грижиш за приятеля си, защото той не е бебе? Не можеш да го помолиш да гледа домашния ти любимец и да полива цветята ти, докато те няма? Нещо не е наред!

Справянето със стреса

Спряла си да говориш за чувствата си с приятеля ти, защото знаеш, че той няма да прояви съчувствие? Нямаш представа през какво преминава той сега и какви проблеми има? Не чувстваш подкрепата му, въпреки че отчаяно се нуждаеш от нея? Да, имате проблем.

Обвиненията, че той не може някоя типично „мъжка“ работа, а тя не върши някоя типично „женска“

Тя ти натяква, че не можеш да оправиш течащата тръба в кухнята? Той критикува мусаката ти, защото не е толкова вкусна, колкото тази на майка му? Ако тя ти натяква, че не печелиш достатъчно, както се очаква от един мъж, а той ти опява, че не си идеалната домакиня, е време да преосмислите взаимоотношенията и очакванията си.

Отрицателните сравнения

Трябва да слушаш с часове колко прекрасен е съпругът на нейната приятелка Кати, Нина, София, Мария и т.н., и т.н.? Той хвали колко страхотна е съпругата на еди-кой си негов приятел, а ти не можеш като нея? Изведнъж другият е забравил всичките ти положителни страни и таланти. Време е да си ги припомни или ти ще си тръгнеш.

Бягство от отговорност

Децата ви не са толкова умни, колкото съседските? Тапетите в спалнята, които сте избрали заедно, изведнъж са проява на „твоя лош вкус“? Винаги ти излизаш виновен? Не е честно!

Несъвместими хобита

Колекцията ти от марки заема много място? Пречиш му да гледа телевизия, защото кърпиш чорапите му твърде шумно? Сериалът, който гледаш, е глупав? Хобито ти е странно? Стига вече!

Личните интереси стоят над всичко останало

Няма място в гардероба за твоите дрехи? Няма място за книгите ти по лавиците? Рисунките ти изведнъж изчезват, защото заемат много място и дразнят другия? Той винаги се налага? Твоите нужди не са особено важни? Време е за промяна.