Да започнеш нова връзка е винаги вълнуващо и... малко плашещо! Заедно с приятните емоции вървят и няколко трудности, които всеки изпитва, когато започне нова връзка.

1. Разговорите за миналото

Да научиш за миналото на партньора ти винаги е емоционална крачка – от една страна, изгаряш от любопитство да разбереш, но от друга – те е страх, че ще научиш нещо, което няма да ти хареса. Освен това да започнеш дискусията по такъв деликатен въпрос изисква правилното време и място. Въпреки тези спънки, е необходимо да научиш миналото на партньора си, за да разбереш как е стигнал дотук, какво го е оформило като личност. Не забравяй, че трябва да подхождаш без предразсъдъци и също да бъдеш открита, защото лъжите не са добра основа на стабилна връзка.

2. Да се отпуснеш

Когато връзката ви се задълбочи, винаги идва момента, в който трябва да се отпуснете и да бъдете себе си, без постоянно да се стараете да бъдете перфектни. Тогава започваш да си задаваш и въпроси от рода на „Твърде рано ли е да оставя резервна четка за зъби у тях?“. В такива случаи е най-добре просто да го попиташ и да не отдаваш огромно значение на такива моменти, понякога те не са сигурен показател за стабилността на връзката ви, а и всеки върви със свое собствено темпо.

3. Кога да правите секс

Всеки има свои разбирания и съображения по този въпрос. И най-важното е, че няма правилен отговор – може да изчакате няколко месеца или да го направите на първата среща – зависи и от двамата. Каквото и да е мнението ти – трябва да се чувстваш наистина комфортно с този човек и да го искаш, не прибързвай само защото мислиш, че вече е редно да го направите.

4. Кога да кажете „Обичам те“

Още един проблем без идеално решение. Но важното е да го кажеш, когато наистина го мислиш. Не отвръщай с „И аз те обичам“ само от любезност и не бързай да го казваш още през първата седмица от запознанството ви.

5. Да научиш за интересите му

Трудността не се крие в това просто да го попиташ за хобито му, а да проявиш разбиране, каквото и да ти каже. Покажи заинтересуваност и може би дори желание да споделиш страстта му някой ден.

6. Срещата със семейството

Това е огромна крачка! Много е важно семейството на партньора ти да те приеме, както и твоето да приеме него. Ако те не се харесат или пък неговите роднини не те одобряват – това неминуемо ще доведе до проблеми в бъдеще. Недей да запознаваш някого със семейството си, освен ако не виждаш бъдеще с него и не си сигурна в чувствата си, защото срещата със семейството е показател, че и двамата гледате сериозно на връзката.

7. Да бъдете честни един с друг

Ако постоянно се притесняваш какво казваш около любимия ти – връзката ви никога няма да просъществува. Понякога е нормално да се карате, да не сте съгласни един с друг – трябва да дадеш гласност на чувствата си. И няма нужда да си брутално откровена или умишлено да нараняваш другия с думи, винаги има начин спокойно да разрешите конфликтите и да изразите мнението си като зрели хора.

8. Запознаването с приятелите

Вероятно ще прекарваш много време с приятелите на партньора ти, затова те е страх, че няма да те харесат. И знаем колко трудно е да се впишеш във вече изграден кръг от приятели, но запомни, че те също трябва да ти се харесат. Не е нормално да се държат грубо с теб или да те изолират. Важното е да не се притесняваш прекалено, да се запознаеш с всички с усмивка и да не бъдеш предубедена.

9. Разговорите за бъдещето

Най-важният и плашещ разговор, който трябва да проведеш с половинката ти, е този за бъдещето. Трябва да сте наясно, че и двамата сте на една и съща вълна, на един и същ етап от живота. Добре е да поговорите за това какви са разбиранията ви и очакванията ви в една връзка. И е най-добре да поговорите за всичко това по-рано. Не е нужно да обсъждате как ще се казват децата ви, но е необходимо да знаете поне дали и двамата искате деца, нали?