Всички искаме най-доброто за нашето съкровище. Искаме да му е комфортно и  да е щастливо, а ние да имаме малко повече свободно време. Но се оказва, че не малка част от бебешките продукти са опасни.

Възглавници за ограждане

Родителите често ги използват, за да може бебето да не удря главата си в леглото, но тези възглавници са проблемни. Експертите предупреждават, че са опасни и увеличават риска от синдром на внезапната детска смърт. 

Кенгуру

Този артикул е чудесен от гледна точка на грижи за бебето, но то седи в най-нездравословното положение. С изправени крака, изпънати колене и ханш под голямо напрежение, а това увеличава риска от дислокация на тазобедрената става.

Проходилки

Когато бебето започне да ходи, някои родители се поддават на изкушението да купят проходилки. Но има причина Канада да ги е забранила. Те карат децата да ходят дълго време при положение, че мускулите им не са готови за това. 

Седалки за вана

Всеки трети случай на удавяне сред деца под 2 години е причинен от седалки за вана. Някои родители погрешно смятат, че са безопасни и това им дава фалшиво чувство за сигурност.

Легла с падащи страни

Тъй като бебетата прекарват много часове в креватчетата си, е по-добре да сте сигурни, че са в безопасност. Опитните родители избягват тези креватчета, тъй релсата може да се плъзне надолу и детето да падне от високо.

Възглавници и одеяла за бебета

Възглавницата може да запуши носа и устата на детето, а бебетата просто не се нуждаят от такава. Те са абсолютно ненужни за деца под 2 години или преди раменете им да са по-широки от главата.

Слинг

Разнообразието от бебешки слингове е поразително. Всички производители обещават, че вашето бебе ще се чувства комфортно, но те могат да създадат риск от задушаване. 

Бебешки шезлонг

Родителите полагат големи усилия, за да помогнат на бебетата да спят по-добре, защото само така могат да имат малко свободно време. Шезлонгът обаче няма да помогне на вашето бебе да спи по-добре, а и спането на неравна повърхност може да предизвика задушаване.

Пояс за врат

Плуването е чудесно упражнение за кърмачета и те не се нуждаят от помощни средства. Този пояс е създаден за деца с увреждания и се използва като елемент за отдих.