Последното нещо, което половинката ти иска за подарък са цветя, шоколад или бижута. Масажът, макар и приятен, също не е предпочитан.

За мъжете романтиката не е еднократна проява на признателност или обич. Те обръщат внимание на малките ежедневни прояви на любов.

Ето защо ти представяме девет жеста, които половинката ти ще намери за романтични:

1. Изразявай интерес към това, което той мисли и чувства

Задавай му въпроси, свързани конкретно с него. Дай му време да обмисли отговора си и продължи разговора по същата тема. Така ще го накараш да се чувства специален и ще се замисли върху неща за себе си, за които рядко се сеща.

2. Отделяй му цялото си внимание и го гледай в очите, когато разговаряте

Като цяло жените говорим повече, отколкото слушаме. Ако съсредоточиш вниманието си върху половинката си, ще го накараш да се чувства сигурен и разбран. Гледай го в очите, когато говори, защото това е признак на интерес към разговора.

3. Бъди конкретна относно задачите и желанията си

Мъжете не могат да четат мисли. Няма как да разберат, че нещо не е наред, ако не им го кажем.

Ето защо, когато имаш нужда от помощ или искаш нещо, просто му го кажи ясно, точно и кратко. Така ще си спестиш много разправии и нерви, ще работите в екип и ще можете да разчитате един на друг.

4. Изразявай признателност за нещата, които казва или прави

Тук отново идва темата за ясното изразяване. Щом си одобрила нещо, което той е направил, ще го накараш да се чувства полезен. Това за мъжете се приема като романтичен жест. Независимо дали става дума за чувствителност, щедрост, остроумие или интелигентност, каквото и да каже или направи, нека знае, че ти е харесало.

5. Споделяй му какво наистина искаш да правите заедно

Да разговаряш с него за общите ви занимания и пътувания го кара да смята, че тези неща зависят и от него. Ако му кажеш, че искаш да прекарате време само двамата, правейки неща, които харесвате ще забележиш, че ще очаква моментите с теб с нетърпение.

6. Задавай му въпроси, които го насърчават да говори

Задаването на въпроси, които изискват някаква критична мисъл, може да накара половинката ти да се отвори по начин, по който не е свикнал. Така може да ти разкрие някакво специално качество или способност, които е взел за даденост или никога не е имал възможност да развие. Също така изпращаш сигнал, че искаш да го опознаеш.

7. Покажи му, че разбираш нуждите и страховете му

Разбирането е основна човешка нужда. То служи като начин за проява на любов. За мъжа това е признак на интимност. Отдели време, за да разбереш притесненията и страховете му и така той ще се чувства по-близък с теб. Разбирането е мост, който ви свързва най-силно.

8. Изненадвай го със спонтанни и интересни идеи

Покажи му, че живееш за мига и за силните емоции. Мъжете обожават да "ходят" по ръба. 

9. Отбелязвай и празнувай всичко, което ви свързва и прави връзката ви специална

Да вдигнеш тост за вас двамата ще разтопи сърцето му. 

Вашите взаимоотношения са съвместни усилия, които са по-успешни, когато сте заедно. Разговорът за връзката ви може да обърне внимание на съответните роли, различия, силни и слаби страни на всеки от вас. Не просто, че сте специални един за друг, а именно това, което прави връзката ви специална.