Всяка от нас има своя представа за красивото, но учените все пак твърдят, че са открили черти, които са по-привлекателни от други. И изобщо не говорим за това мъжът да е висок, мускулест и синеок, а за това... на тениската му да има гигантска буква Т! Да, за това си има обяснение, но все пак си остава странно.

Днес ви споделяме още няколко изненадващи неща, които правят мъжете много по-привлекателни в женските очи.

1. Кариера в определена област

Изобщо не е изненадващо, че изборът на кариера може да повлияе на любовния ви живот. Хората, които стоят зад приложението за запознанства „Тиндър“, го знаят най-добре и са склонни да разкрият някои подробности от кухнята. Те споделят, че някои професии гарантират по-голям успех сред дамите. Някои от тях потвърждават клишето, че жените харесват мъже в униформи, а други говорят за финансова стабилност. Все пак сред професиите се е промъкнало и заниманието „студент“, така че има надежда и за безработните студенти.

Ето кои са най-привлекателните мъжки професии  според дамите, ползващи „Тиндър“:

  1. Пилот
  2. Предприемач
  3. Пожарникар
  4. Лекар
  5. Радио или телевизионен водещ
  6. Учител
  7. Инженер
  8. Модел
  9. Парамедик
  10. Студент
  11. Адвокат
  12. Личен треньор
  13. Финансов консултант
  14. Полицай
  15. Военен

2. Ако има куче

Учените от Университета на Мичиган са провели няколко експеримента, с които искали да установят как кучето повишава привлекателността на мъжа. В експеримента са участвали две групи от мъже. Първата група била съставена от неверни мъже, които често се карали с половинките си, те били „мерзавците“. Втората група била тази на „татковците“, те били работливи и грижовни към децата.

Въпреки че мерзавците изневерявали на половинките си, кучето ги правело особено привлекателни за жените и дамите били склонни дори да имат дългосрочна връзка с такъв мъж. Жените дори смятали, че мерзавците с кучета са по-привлекателни от татковците с кучета.

Обяснението е, че мъжът изглежда по-щастлив, спокоен и надежден, когато има куче. Той сякаш подсказва на жените, че е готов за сериозна връзка. След казаното дотук остава да ви кажем – не вярвайте сляпо на мъжете с кучета!

3. Ако носи тениска с буквата Т

Дойдохме си на думата за тази тениска с буквата Т. Този невероятен факт е установен от Университета на Нотингам. Според изследователите носенето на бяла тениска с голяма черна буква Т прави мъжа с 12% по-привлекателен за жените.

Защо? Заради оптическата илюзията, която буквата създава. С Т-то на тениската раменете изглеждат по-широки, а талията по-тясна. Както знаем, мъжките тела с такава V-форма са особено привлекателни, защото изглеждат по-силни и здрави. Интересното при този експеримент е, че най-добри резултати са получили мъжете, при които раменете и талията са еднакво широки. Та, господа, ако нямате пари за дизайнерски дрехи и леко ви мързи да ходите на фитнес, засега можете да се задоволите с няколко тениски с буквата Т, с тях имате 12% по-голям шанс да спечелите нечие женско сърце.

4. Ефектът Джордж Клуни

Според група учени жените харесват по-възрастни мъже, защото повечето дами търсят финансово стабилни и привлекателни мъже, които могат да се грижат за тях. С възрастта възможностите на мъжа се увеличават и това привлича доста жени. Психолозите са го нарекли „ефекта на Джордж Клуни“.

Сега може би ще си кажете, че само разни златотърсачки харесват възрастни и богати мъже, но според проучването независимите дами, които спокойно могат да се издържат сами, са още по-привлечени от възрастните мъже. Очевидно те излъчват сигурност и стабилност, която е тъй желана от повечето дами.

5. Недостъпност

Много жени се правят на недостъпни, за да заинтригуват мъжете. Е, оказва се, че същата тактика може да бъде приложена и от мъжете. Според учените жените са особено привлечени от мъже, които не разкриват чувствата си в началото. Жената почва да гадае дали той я харесва, или не и това я прави още по-заинтригувана – тя просто не може да си го избие от главата, а мисълта колко ли я харесва, не ѝ дава мира. Затова се препоръчва да бъдете сравнително мистериозни в началото, но без да прекалявате, защото такива игрички, рано или късно, омръзват и на двата пола.

6. Резервираността

Освен че мъжът трябва да бъде мистериозен, хубаво е да бъде и резервиран и сериозен. До това заключение са достигнали учените от Университета на Британска Колумбия. Те твърдят, че жените като цяло харесват мъже, които гледат малко мрачно и арогантно. Анкетираните жени са казали, че предпочитат мъже, които изглеждат властни, силни и горди. Не ги знаем какви жени са подбрали, но те са определили веселостта като най-непривлекателното качество. Това проучване доказва стереотипа, че жените са привлечени от т.нар „лоши момчета“.

Трябва да кажем, че учените са се интересували само и единствено от първото впечатление. Не се казва дали мълчаливите и мрачни момчета са възприемани за добри гаджета или потенциални съпрузи (ние ще направим предположение и ще кажем – не!).

7. Дълбокият глас

Учените са разгледали и аудио предпочитанията на жените. Естествено, те са открили, че мъжете с дебели и дълбоки гласове са по-привлекателни.

Обяснението, което дават учените, е доста просто. Те твърдят, че ние подсъзнателно свързваме гласа с размера на тялото. Тоест, когато чуем дебел мъжки глас, ние си представяме едър и мускулест мъж. Мъжете пък харесвали жени с по-тънки гласове, защото ги свързват с по-нежна фигура.

Освен това учените са открили, че жените харесват гласове, които звучат сънливо, защото им се струват по-малко агресивни и гневни.

8. Червените дрехи

Според учените и двата пола намират червения цвят са неустоим и провокиращ. Изследователите са сравнили физическата привлекателност на мъже, носещи червено, зелено, сиво и синьо. Естествено, тези с червеното спечелели. Хора от най-различни култури свързват червения цвят със страстта и любовта, освен това той пробужда асоциации със сила, власт и високо обществено положение.

9. Снимки със скъпи вещи

Според учените от Университета на Уелс мъжът може да повиши шансовете си, ако просто се снима до някоя скъпа кола. Според техните проучвания един и същ мъж, носещ едни и същи дрехи и позиращ по един и същ начин, става по-привлекателен в очите на дамите, ако фонът показва високо социално положение.

Друго проучване стига до същия извод, в този експеримент дамите трябвало да оценят няколко мъже. Моделите били заснети в обикновени апартаменти и в луксозни апартаменти. Жените оценили по-високо снимките, които са направени в скъпите жилища. Ако се чудите за обратната ситуация – не, жените не стават по-привлекателни в мъжките очи, ако се снимат на скъпо място и до скъпа кола.