Красотата зависи от много фактори, но всички сме наясно, че без подходяща грижа външният ни вид не е толкова сияен и зашеметяващ. А за да изглеждате още по-добре, е необходимо да знаете някой и друг трик.

Днес сме подбрали 9 трика, които ще ви помогнат в разкрасяващите ритуали пред огледалото.

1. Как да направите блестящото червило в матирано

Нанесете червилото, което искате да матирате, вземете една кърпичка и разделете нейните пластове. Покрийте устните си с един тънък пласт и отгоре нанесете прозрачна пудра с помощта на четка.

2. Премахнете пъпките с малко сол

Солта ще извлече излишното омазняване от кожата и ще ви отърве от пъпката. Вземете една чаена лъжичка морска сол и добавете малко вода, за да получите паста. Нанесете я върху засегнатото място и изчакайте да изсъхне. Ако кожата ви е чувствителна, 10 минути са достатъчни. След това измийте лицето си с топла вода.

3. Използвайте четка за зъби, за да ексфолирате устните

Ако устните ви са сухи и се белят, отстранете мъртвите клетки и кожичките с помощта на четка за зъби. Просто я намокрете и масажирайте внимателно устните с кръгообразни движения. След това нанесете малко балсам.

4. Направете си червило от сенки и балсам

Ако сте се спрели на по-необичаен тоалет, който изисква цвят червило, който вие нямате, можете за този повод да си направите червило сами. Трябва ви малко балсам за устни, смесен със сенки за очи. Нанесете получената смес с пръст или четчица.

5. Махнете петната от фон дьо тен с помощта на пяна за бръснене

Ако сте изцапали любимата си риза (или пък калъфката на възглавницата) с фон дьо тен, не се притеснявайте. Просто напръскайте петното с малко пяна за бръснене, капнете няколко капки студена вода и го изчеткайте с четка за зъби.

6. Премахнете черните точки с яйце

Няма нужда да купувате скъпи маски, за да почистите порите си. Единственото нещо, от което имате нужда, е белтък и кърпички. Отделете белтъка от жълтъка. Разбийте белтъка и с помощта на четка го нанесете върху проблемната зона. Вземете една кърпичка и я разделете на пластове. Вземете един пласт и го сложете върху слоя от белтък. Отгоре нанесете още белтък, за да залепне добре кърпичката. Трябва да се получат три пласта с кърпички. Изчакайте хубаво да изсъхнат и ги махнете. Кърпичките ще работят по същия начин като лентичките за нос, които премахват черни точки.

7. За по-здрава коса

Яйцата ще ви помогнат не само в борбата с черните точки, но и с тънката и изтощена коса. Разбийте 2-3 яйца и ги нанесете върху косата. Изчакайте около 5 минути и изплакнете косата. След това нанесете балсам. Правете тази процедура 1-2 пъти седмично и скоро ще видите резултатите.

8. Почистете старата гъбка за грим

Няма смисъл постоянно да си купувате нова гъбка за гримиране. Просто смесете зехтин с шампоан в малка чаша. Поставете гъбката в чашата и я оставете за известно време. След това я извадете, изстискайте я и я измийте хубаво с вода. След това трябва да е като нова.

9. Ако нямате разперена четка

Ако нямате разперена четка, а ви трябва, вземете обикновена, разперете я и я защипете по този начин с фиба.